• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.09.2024

08:10

Opasno! Razorno rusko oružje primećeno na NATO teritoriji! Specijalci hitno reagovali, sve moguće službe na licu mesta!

Profimedia/Shutterstock/Pexel

Vesti

Opasno! Razorno rusko oružje primećeno na NATO teritoriji! Specijalci hitno reagovali, sve moguće službe na licu mesta!

Podeli vest

Ostaci ruskog drona pronađeni su danas u rumunskom okrugu Tulča, u blizini granice sa Ukrajinom.

Specijalisti rumunskog Ministarstva odbrane, Obaveštajne službe i Ministarstva unutrašnjih poslova prikupili delove ruskog drona na periferiji sela Periprava u Tulči, piše Ukrajinska pravda.

Oni će sada biti predati na stručnu analizu u skladu sa zakonskim procedurama.

"Istraga će se uskoro obaviti i u blizini sela Karaorman, za koje se navodi da je još jedno moguće mesto nesreće", navodi se u saopštenju.

Rumunsko ministarstvo odbrane je istaklo da je olupina pronađena van naseljenih mesta i da nije oštećena infrastruktura.

Najmanje dve ruska drona infiltrirala su se u rumunski vazdušni prostor u noći između 7. i 8. septembra. Kao odgovor, rumunske vlasti su izdale upozorenja mobilnim telefonom stanovnicima okruga Tulča i Konstanca, koji se graniče sa Ukrajinom, upozoravajući ih na potencijalni rizik od pada istih.

U međuvremenu, rumunsko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je Rusiju da poštuje međunarodno pravo, uključujući nepovredivost rumunskog vazdušnog prostora, i ponovo je potvrdilo svoju snažnu osudu protivpravnih napada Rusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Putin može da upotrebi šta hoće u Kursku bez da odgovara za to! Rusi mogu da iskoriste bilo šta na svojoj teritoriji da bi očistili neprijatelja! (VIDEO)
Live TV

Putin može da upotrebi šta hoće u Kursku bez da odgovara za to! Rusi mogu da iskoriste bilo šta na svojoj teritoriji da bi očistili neprijatelja! (VIDEO)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da će zbog kašnjenja zapadnih saveznjika u isporuci vojne pomoći, Ukrajina početi da proizvodi sopstveno oružje pod zemljom. Ovu informaciju komentarisao je magistar naftno-gasnog inženjerstva Nebojša Obrknežev tokom gostovanja u "Info jutru" Informer TV.

10.09.2024

09:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija