• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.09.2024

23:14

Rusi trljaju ruke! Šta je to uradio Zelenski?! Ravno je izdaji: Po nalogu Zapada jednim potezom sahranio Ukrajinu, više nema nazad!

Reuters

Vesti

Rusi trljaju ruke! Šta je to uradio Zelenski?! Ravno je izdaji: Po nalogu Zapada jednim potezom sahranio Ukrajinu, više nema nazad!

Podeli vest

Frontovi Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti i Donbasu nalaze se u kritičnom stanju zbog ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za YouTube kanal "Dialogue Works".

- Zelenski je očajnik koji deluje po zapadnim instrukcijama. Ali, ofanziva u Kurskoj oblasti se urušava, ukrajinske snage gube strateške rezerve. To neće biti momentalno, jer Rusi ne žele da žrtvuju svoje trupe i radije će delovati pažljivo. Međutim, druge Kurske bitke neće biti - ocenio je Riter.

Prema njegovim rečima, ukrajinske snage trpe teške gubitke i u Donbasu.

- U DNR im se front praktično raspao. Moguće je da Ukrajinci nemaju drugu opciju osim da beže nazad duž Dnjepra i pokušaju uspostaviti utvrđenja na drugoj obali kako bi na kraju napravili nešto nalik liniji odbrane - smatra Riter.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je ruska vojska tokom borbenih dejstava u Kurskoj oblasti uništila više od 10.700 ukrajinskih vojnika, 84 tenka, 41 borbeno vozilo pešadije, 74 oklopna transportera, 609 borbenih oklopnih vozila, 348 vozila, 82 artiljerijska oruđa, 24 lansera raketnih sistema, uključujući sedam M142 HIMARS i pet M270 MLRS proizvedenih u SAD.

U poslednjim mesecima, ruska vojska ubrzala je oslobađanje teritorija DNR. Predsednik Vladimir Putin je 2. septembra izjavio da se Oružane snage kreću tempom "kakvog odavno nismo videli".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija