• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.09.2024

10:25

(UŽIVO) Front pukao na dva mesta! Ruse više nema ko da zaustavi! "Solncepek" prži sve kod Kurahova! Uništeni nemački tenkovi!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Front pukao na dva mesta! Ruse više nema ko da zaustavi! "Solncepek" prži sve kod Kurahova! Uništeni nemački tenkovi!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 928 dan.

Dolazi nešto krupno! Belorusija hitno šalje vojsku, stanje je alarmantno! Na granicama se pojavile ozbiljne neprijateljske snage!

 

Potencijalno mesto za drugu konferenciju o Ukrajini

Tačno mesto održavanja druge konferencije o Ukrajini još nije utvrđeno, ali Saudijska Arabija je jedna od mogućih lokacija, izjavio je diplomatski izvor u Ankari za Sputnjik.

Ranije je ministar spoljnih poslova Italije, Antonio Tajani, izjavio da bi druga konferencija mogla biti održana upravo u Saudijskoj Arabiji. Tajani je dodao da je potrebno utvrditi da li će biti moguće organizovati ovu konferenciju u narednim mesecima, koja bi mogla predstavljati prekretnicu u situaciji u Ukrajini.

 

Počelo je! Ruska grupa napala NATO i EU! Nemci objavili prelomnu vest, obavešteni Amerikanci, snage bezbednosti...

 

Sprečen pokušaj proboja u Kurskoj oblasti

Oružane snage Rusije su sprečile pokušaj proboja ukrajinskih snaga u dva regiona Kurske oblasti, saopštio je komandant specijalnih snaga „Ahmat“ i zamenik načelnika glavne vojno-političke uprave Ministarstva odbrane Rusije, general-major Apti Alaudinov. U protekla 24 sata na sudžanskom pravcu uništena su dva borbena oklopna vozila, jedan pikap, jedan minibus, jedan samohodni top i jedan top neidentifikovanog tipa, dodao je Alaudinov.

 

I to se dogodilo! NATO snage oduševljene ruskim potezima! Trupe Alijanse uradile sa Ukrajincima nešto neočekivano!

 

Uništena baza OSU i stranih plaćenika u DNR

U gradu Nikolajevka, pod kontrolom Kijeva, u blizini Slavjanska u Donjeckoj Narodnoj Republici, uništena je privremena baza Oružanih snaga Ukrajine sa stranim plaćenicima, saopštio je predsednik koordinacionog saveta za integraciju novih regiona, Vladimir Rogov.

Prema njegovim rečima, mesto razmeštanja ukrajinske vojske nalazilo se u hotelu „Zarja“ i uništeno je raketnim udarom.

 

Ko preživi, pričaće! Poslednja poruka Moskve Zapadu upravo stigla! Ruski mediji bruje, jednim potezom Putin doveo Zapad pred svršen čin!

 

Intenzivne borbe kod Kurahova: "Solncepek" u akciji

U blizini Kurahova, ruske snage koriste termobaričke bacače "Solncepek" za napade na ukrajinske položaje. Prema izvorima s terena, tokom jedne od operacija, ukrajinske snage su lansirale četiri FPV drona kao odgovor, ali su oni bili ometeni i pali u blizini svojih položaja, prema izveštajima sa lica mesta.

 

 

 

 

Preokret! Šokantna odluka Makrona menja sve oko Ukrajine! Ni Rusija nije očekivala ovakav razvoj situacije!

 

Precizni udar drona "Orion" uništio tenk "Leopard"

Ruski udarni dron "Inohodec" (Orion) uspeo je da uništi nemački tenk "Leopard" sa zaštitnim ekranom preciznim raketnim udarom, što se smatra značajnim uspehom na terenu.

 

 

 

 

Gotovo je! Rat ušao u poslednju fazu! Rusija jednim potezom pokazala celom svetu kakva katastrofa uskoro nastupa!

 

Proboj ruskih snaga ka Pokrovsku i Krasnogorovki

Ruske snage su gotovo potpuno zauzele Krasnogorovku i nastavljaju proboj prema Pokrovsku, stvarajući potencijalno okruženje za ukrajinske snage u tom području. Prema ukrajinskim vojnim analitičarima, situacija na pravcima Pokrovska i Kurahova postaje sve teža:

U Grodovki se nastavljaju borbe u centralnom delu naselja, gde su se ruske snage probile.

Istočno od Selidova, ukrajinske snage su pokušale kontraofanzivu na ruske položaje na istočnoj periferiji i u Mihajlovki, ali bez promena na terenu.

U južnim delovima Ukrajinska vode se intenzivne pešadijske borbe, dok ruske snage napreduju iz Lesovke ka istočnom delu grada.

Ruske manevarske grupe napadaju u pravcu severnog dela grada Gornjak.

Na području Neveljskog, ruske snage su napredovale do 1,2 km severno, a situacija zavisi od dešavanja u susednim mestima Galicinovka, Želanno Prvo i Želanno Drugo.

Severno od ribnjaka Borisovka, ruske snage su zauzele deo širine do 1,6 km.

U zapadnom delu Krasnogorovke, ruske snage su napredovale do 2,7 km dubine, dok se završava čišćenje preostalih ulica u zapadnim i severozapadnim delovima grada.

Borbe u regionu su i dalje intenzivne, a situacija se neprestano menja. Oba sukobljena tabora pokušavaju da konsoliduju svoje položaje i preuzmu inicijativu u ključnim oblastima.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija