• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.09.2024

14:10

Masakr iz zasede! Rusi pustili Ukrajince da prodru u grad, a onda je nastala klanica! "Odmah su likvidirani..."

Printscreen/X, Shutterstock

Vesti

Masakr iz zasede! Rusi pustili Ukrajince da prodru u grad, a onda je nastala klanica! "Odmah su likvidirani..."

Podeli vest

Borci grupacije snaga "Centar" likvidirali su ukrajinske diverzante koji su prodrli u Novogrodovku u DNR, koju su oslobodili ruski vojnici, izjavio je za RIA Novosti vojnik sa pozivnim znakom Fanat.

- Ovo je borbeno vozilo pešadije ukrajinskih snaga. Diverzantska izviđačka grupa pokušala je da uđe u grad, ali su je naši momci (Oružane snage Rusije) odmah likvidirali - rekao je on, stojeći pored spaljene ukrajinske oklopne tehnike na jednoj od gradskih ulica.

Pored ruskog vojnika leže tela ubijenih ukrajinskih diverzanata sa plavom trakom na rukavima i kacigama sa prepoznatljivim oznakama.

Novogrodovka (u pravcu Krasnoarmejska) je grad smešten na liniji Seledovo — Novogrodovka — Grodovka, iza kojeg se ruskim snagama otvara put ka Krasnoarmejsku (ukrajinski naziv — Pokrovsk). To je jedno od najvećih i strateški najvažnijih naselja za protivnika na zapadu DNR. Oslobađanjem ovog grada, ruska vojska je dobila mogućnost da nastavi napredovanje u pozadinu Kurahovske grupacije OSU.

Ruske snage su izvele munjevitu operaciju i u roku od nekoliko dana uspele su da zauzmu Novogrodovku, u kojoj je ranije živelo više od 14 hiljada ljudi. Prema rečima vojnika, otpor OSU bio je neorganizovan, što je omogućilo da se grad gotovo potpuno sačuva. U mnogim kućama su prozori ostali čitavi, ali nema struje ni vodosnabdevanja. Na ulicama se nalazi spaljena ukrajinska oklopna tehnika i tela poginulih ukrajinskih vojnika.

Prethodnog dana grupacija "Centar" oslobodila je i selo Kalinovo u DNR, koje se nalazi istočno od Seledova. To je deo velikog Očeretinskog mostobrana za napredovanje prema Novogrodovki, Mirnogradu, Seledovu i Kurahovu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Dobro je što će RGZ primati građane, ali dva dana u sedmici je nedovoljno!
Politika

Vesić: Dobro je što će RGZ primati građane, ali dva dana u sedmici je nedovoljno!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pozdravio je odluku Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) da počne sa prijemom građana kroz kampanju "Otvorena vrata katastra", ali i ukazao da su nedovoljna samo dva dana u sedmici predviđena za to, jer radna nedelja traje pet dana, te ponovio da će nadzor nad radom Katastra svakako biti sproveden.

09.09.2024

15:37

Do kraja godine nova deonica Moravskog koridora! Vesić: Oko 40 kilometara Dunavskog koridora biće gotovo pre roka!
Politika

Do kraja godine nova deonica Moravskog koridora! Vesić: Oko 40 kilometara Dunavskog koridora biće gotovo pre roka!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da će do kraja godine sigurno biti puštena u saobraćaj deonica Moravskog koridora od Kruševca do Vrnjačke Banje, 54 kilometara brze saobraćajnice Šabac-Loznica, preostalih 5,6 kilometara do Valjeva i oko 40 kilometara Dunavskog koridora koji će, kako kaže, u potpunosti biti završen u septembru sledeće godine, skoro godinu dana pre roka.

09.09.2024

15:23

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija