• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.09.2024

11:05

(FOTO) Užas! Šiptarska političarka izrešetala Isusa i Bogorodicu! Veliki skandal trese Švajcarsku, njeno objašnjenje zaprepastilo sve!

printscreen/instagram/sanija.ameti

Vesti

(FOTO) Užas! Šiptarska političarka izrešetala Isusa i Bogorodicu! Veliki skandal trese Švajcarsku, njeno objašnjenje zaprepastilo sve!

Podeli vest

Odbornik švajcarske Liberalne zelene partije Sanija Ahmeti, čija je porodica izbegla sa Kosova devedesetih godina prošlog veka, našla se u centru skandala nakon što je na društvenim mrežama objavila kako sliku Bogorodice koja u naručju drži Isusa Hrista koristi kao metu za gađanje iz pištolja.

Posle te skandalozne objave Sanije Ahmeti, muslimanke i odbornika iz Ciriha, usledio je talas osuda.

Ona je, naime, objavila fotografiju na kojoj se vidi kako puca u sliku koja je, prema navodima lokalnih medija, reprodukcija srednjovekovnog italijanskog umetnika preuzeta iz ilustrovanog kataloga.

Na fotografiji je takođe napisala da joj je to iskustvo bilo "opuštajuće".

 

 

Posle niza negativnih reakcija, Sanija Ahmeti je uklonila objavu i izvinila se.

Ona je navela da je iskoristila sliku iz kataloga jer je „bila prave veličine i dovoljno vidljiva“ da posluži kao meta.

- Nisam obratila pažnju na sadržaj slike - tvrdi Sanija Ahmeti, priznajući da to nije bilo u redu i da je njen postupak bio apsolutno glup.

Nekoliko konzervativnih političara osudilo je postupak Sanije Ahmeti i tražilo da podnese ostavku. Neki od njih su je optužili i za podsticanje mržnje prema hrišćanima i zapretili da će preduzeti pravne mere.

Kako navodi RT, članovi porodice Sanije Ahmeti došli su u Švajcarsku kao izbeglice iz Bosne i Hercegovine 90-ih godina prošlog veka.
 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija