• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.09.2024

08:10

Strašan poraz Ukrajine! Odsečen garnizon u ključnom gradu, Rusi presekli sve linije snabdevanja: Marinci zadali težak udarac neprijatelju!

Tanjug/Printscreen

Vesti

Strašan poraz Ukrajine! Odsečen garnizon u ključnom gradu, Rusi presekli sve linije snabdevanja: Marinci zadali težak udarac neprijatelju!

Podeli vest

Posade borbenih vozila pešadije BMP-3 iz brigade mornaričke pešadije Pacifičke flote, koja je deo grupe snaga "Istok", zauzele su nekoliko uporišta Oružanih snaga Ukrajine (OSU) i uspele da preseku puteve snabdevanja velikog neprijateljskog garnizona kod Ugljedara, saopštilo je u ponedeljak Ministarstvo odbrane Rusije.

„Tokom vatrene podrške jurišnim jedinicama, posade BMP-3 su zadale značajne udarce po pozicijama OSU u oblasti Ugljedara. Mornarička pešadija, u sastavu oklopnih grupa na BMP-3, zauzela je nekoliko uporišta neprijatelja i uspela da preseče linije snabdevanja velikog garnizona OSU na ugljedarskom frontu“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Komandir oklopne grupe sa pozivnim znakom "Kriptonac" izjavio je da se trupe trude da nanesu masovnu vatrenu štetu po neprijateljskim pozicijama, jer postoji mogućnost da neprijatelj napadne s desnog i levog boka. Mehaničar-vozač BMP-3 s pozivnim znakom "Veles" napomenuo je da su uglavnom delovali po šumskim pojasevima gde se neprijatelj skrivao.

- Oni ovde imaju veoma dobra utvrđenja – po 100-150 metara uporišta. Naš zadatak je bio da zauzmemo 12 kilometara i, naravno, uspeli smo u tome - izjavio je jedan od vojnika.

Ministarstvo odbrane je takođe naglasilo da se na ovom delu fronta pripadnici OSU sve češće predaju. Pre juriša na neprijateljske pozicije, mornarički pešadinci obično bacaju iz vazduha letke sa pozivima na predaju i uputstvima kako da to učine.

Prošle srede Ministarstvo odbrane saopštilo je o oslobađanju sela Karlovka i Prečistovka u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR). Prečistovku je preuzela kontrola grupacije "Istok". Njene jedinice su uništile ljudstvo i tehniku 58. motorizovane pešadijske brigade ukrajinske vojske i 117. brigade teritorijalne odbrane, a takođe su odbile jednu kontraofanzivu.

Prečistovka se nalazi na putu Velika Novoselka — Ugljedar, kojim OSU snabdeva grupaciju koja brani Ugljedar. Oslobađanje ovog naseljenog mesta omogućava ruskim snagama da uđu u pozadinu neprijatelja i nastave napredovanje prema Velikoj Novoselki. Osim toga, otvara se mogućnost za dalji napad na Novoukrainku i Bogojavlenku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija