• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

08.09.2024

21:00

Užas na Siciliji! Obalska straža pronašla šest tela!

Reuters

Vesti

Užas na Siciliji! Obalska straža pronašla šest tela!

Podeli vest

Italijanska obalska straža pronašla je šest tela kod obala Sicilije, za koje se veruje da su neka od 21 migranta koji se vode kao nestali tokom brodoloma ranije ovog meseca, javili su danas italijanski mediji.

Italijanska obalska straža saopštila je u sredu da je sedam muškaraca, svi državljani Sirije, pokupljeno iz polupotopljenog čamca jugozapadno od ostrva Lampeduza nakon brodoloma, preneo je Rojters.

Preživeli su rekli spasiocima da su krenuli iz Libije 1. septembra i da je 21 od 28 ljudi na brodu, uključujući troje dece, palo u more zbog nevremena.

Italijanska agencija AGI javila je da spasioci veruju da je šest tela deo nestalih osoba, na osnovu koordinata gde su pronađena.

Centralni deo Sredozemnog mora je među najsmrtonosnijim migracionim rutama na svetu.

Prema podacima Agencije UN za migracije (IOM), više od 2.500 migranata je umrlo ili nestalo u pokušaju prelaska Sredozemnog mora prošle godine, a 1.116 njih od početka godine.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija