• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2024

20:34

Biće svrgnut? Stigle su crne vesti za Volodimira Zelenskog!

Reuters/shutterstock

Vesti

Biće svrgnut? Stigle su crne vesti za Volodimira Zelenskog!

Podeli vest

Američki novinar Džekson Hinkl razgovarao je za Sputnjik na marginama Istočnog ekonomskog foruma, komentarišući situaciju sa slobodom govora u SAD, kao i dotičući se ukrajinskog sukoba koji je u toku.

Da su Skot Riter, bivši obaveštajni oficir američkog marinskog korpusa koji je sarađivao sa ruskim medijima, i imovina Dimitrija Sajmsa, ruskog politikologa sa američkim državljanstvom, bili u Rusiji, a ne u dometu navodno slobodnih SAD, oni ne bi bili ugroženi „lovom na veštice“, rekao je za Sputnjik američki novinar Džekson Hinkl na marginama Istočnog ekonomskog foruma 2024.

Riter je rekao da je bio primoran da prekine saradnju sa RT i Sputnjikom zbog novih sankcija SAD ruskim medijskim kompanijama, istovremeno izrazivši zahvalnost ruskim kolegama na profesionalizmu.

Hinkle je sa svoje strane rekao da ga sankcije i „lov na veštice“ koji se vodi protiv ruskih medija ne mogu zaustaviti, jer je u Rusiji i bezbedan je.

Hinkle je takođe primetio da mu pasoš ne bi bio zaplenjen da je Riter bio u Rusiji.

Riter je u junu rekao da su mu službenici carine i granične zaštite zaplenili pasoš po nalogu Stejt departmenta, sprečavajući ga da prisustvuje Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da američka ograničenja u radu ruskih medija ukazuju na degradaciju SAD i njihovu transformaciju u totalitarnu neoliberalnu diktaturu.

Foto: EPA

 

Zelenskom preti svrgavanje?

Američke vlasti su nezadovoljne neadekvatnom politikom režima Vladimira Zelenskog, kojeg bi Vašington mogao da ukloni sa funkcije u svetlu ruskog udara na centar za obuku u Poltavi, rekao je američki novinar Džekson Hinkl u intervjuu na marginama Estern Economic Foruma.

On je istakao da SAD imaju razloge da uklone Zelenskog i poseduju neophodno iskustvo.

Hinkle je naglasio da ukrajinska strana veruje da može da deluje nekažnjeno, ali je Rusija, odgovarajući na teroristički napad ukrajinskih oružanih snaga na oblast Kursk, udarila na centar za obuku u Poltavi pošto je Kijev prešao crvene linije Moskve.

Ranije su Oružane snage Rusije izvele visoko precizan udar na centar za obuku u Poltavi sa stranim vojnim instruktorima.

Kao rezultat raketnog udara, ubijeno je ili ranjeno oko 500 vojnih profesionalaca, uključujući strane plaćenike.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

FBI šokirao, nema tajni! Rusi se ne mešaju u naše izbore imamo dokaze!
dokazi

FBI šokirao, nema tajni! Rusi se ne mešaju u naše izbore imamo dokaze!

Američke vlasti nisu otkrile pokušaje stranih aktera da se direktno mešaju u predstojeće predsedničke izbore, predstavnici Kancelarije direktora nacionalne obaveštajne službe (ODNI), Agencije za sajber bezbednost i infrastrukturnu bezbednost (CISA) i Federalnog obaveštajnog biroa ( FBI) su izjavili.

07.09.2024

17:20

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Piksi pred Dansku: Nisu se promenili, znamo šta nas očekuje sutra!
Fudbal

Piksi pred Dansku: Nisu se promenili, znamo šta nas očekuje sutra!

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra gostuje Danskoj u Kopenhagenu (18.00, RTS, Arena premijum 1), u okviru drugog kola A divizije Lige nacija. Na konferenciji za medije uoči pomenutog meča svoja očekivanja i ambicije izneli su selektor Dragan Stojković Piksi (59) i defanzivac Strahinja Pavlović (23).

07.09.2024

17:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija