• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.09.2024

08:40

I to se dogodilo! NATO snage oduševljene ruskim potezima! Trupe Alijanse uradile sa Ukrajincima nešto neočekivano!

Reuters/shutterstock

Vesti

I to se dogodilo! NATO snage oduševljene ruskim potezima! Trupe Alijanse uradile sa Ukrajincima nešto neočekivano!

Podeli vest

Instruktori iz zemalja NATO kopiraju taktike i strategije ruskih trupa prilikom izrade programa obuke pešadinaca Oružanih snaga Ukrajine, rekao je novinarima jedan od komandanata izviđačko-diverzantskog odreda „BARS-31” koji su deo grupe Jug, sa kodnim znakom Jugra.

- Najvažnije je da se ne potceni neprijatelj. Oni su kao mi, isto misle, isto ih uče. Možda gore, možda bolje – nikad ne znaš na koga ćeš da naletiš. Radi ono što su te naučili, i to je to. U globalu – jurišne operacije, koliko ja znam, otprilike su iste i sa ove i sa druge strane - objasnio je Jugra.

On je istakao da se vojnici ruske armije neprestano usavršavaju na poligonima, čak i veterani se stalno obučavaju sa regrutima. To uključuje uvežbavanje akcija tokom napada hemijskim oružjem, koje neprijatelj stalno koristi na bojnom polju - od belog fosfora do toksičnih supstanci. Zbog toga borci jedinice idu na borbene zadatke sa gas maskama.

Jugra navodi da su Oružane snage Ukrajine prilično motivisane i da sada čak i teritorijalnu odbranu čine pristalice nacističke i rusofobične ideologije – tetovaže imaju čak i stariji od 40 godina.

Kako je novinarima objasnio borac jedinice sa kodnim znakom Kadet, borci jedinice se sada nalaze u blizini Časovog jara, gde zauzimaju položaje pogodne za jedinice Oružanih snaga Rusije i odbijaju neprijateljske napade. Da bi se osigurao uspešan rad jedinice, redovno se vrše rotacije, gde borci nekoliko dana provode na poligonima. Konkretno, oni proučavaju taktiku, treniraju zauzimanje i odbranu utvrđenja, usavršavaju veštine gađanja i borbenu koordinaciju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija