• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.09.2024

12:10

Šok! Posle čišćenja Kurska, Putin će uputiti Ukrajini neverovatan zahtev! Vest iz Rusije stigla kao grom iz vedra neba!

AP/shutterstock

Vesti

Šok! Posle čišćenja Kurska, Putin će uputiti Ukrajini neverovatan zahtev! Vest iz Rusije stigla kao grom iz vedra neba!

Podeli vest

Novo rusko zahtevanje za okončanje sukoba u Ukrajini, u svetlu napada Oružanih snaga Ukrajine (OSU) na Kursku oblast, mogla bi biti kapitulacija kijevskog režima, smatra geopolitički analitičar Pepe Eskobar u razgovoru za RIA Novosti.

- To je direktno povezano s dešavanjima na bojnom polju, uslovi su drugačiji. U suštini, to će biti bezuslovna kapitulacija - rekao je Eskobar tokom Istočnog ekonomskog foruma, ističući da povećanje uloga proizlazi iz ukrajinskog napada na Kursku oblast.

Prema njegovom mišljenju, Rusija bi mogla prvo očistiti Kursku oblast od OSU, što će zahtevati određeno vreme, a zatim tražiti kapitulaciju Kijeva, preteći daljim napredovanjem ruskih snaga uz „artiljerijski cunami“.

- Rusija ima naoružanje, sredstva i strateške mogućnosti da nastavi bez zaustavljanja - objasnio je analitičar.

Ukrajinske snage su 6. avgusta u 5:30 pokrenule ofanzivu s ciljem zauzimanja teritorije u Kurskoj oblasti, ali je njihovo napredovanje zaustavljeno, izjavio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije, Valerij Gerasimov. On je naglasio da će operacija u Kurskoj oblasti biti završena porazom protivnika i povratkom na državnu granicu. Ministarstvo odbrane Rusije je 8. septembra izvestilo da su tokom borbi na kurskom pravcu ukrajinske snage izgubile više od 11.200 vojnika i 87 tenkova.

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, izjavio je da je kijevski režim sprovodio provokacije i nasumično otvarao vatru, uključujući napade na civilne ciljeve. Putin je naglasio da će protivnik dobiti adekvatan odgovor i da će svi ciljevi koje je Rusija postavila biti ostvareni.

U Kurskoj, kao i u Belgorodskoj i Brjanskoj oblastima, na snazi je režim kontraterorističke operacije (KTO) kako bi se obezbedila sigurnost građana.

Istočni ekonomski forum održan je od 3. do 6. septembra na kampusu Dalekoistočnog federalnog univerziteta u Vladivostoku, a RIA Novosti su glavni informativni partner foruma VEF-2024.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Trijumf Italijana na biciklističkoj trci “Wild bear” na Tari
Društvo

Trijumf Italijana na biciklističkoj trci “Wild bear” na Tari

Vozači italijanskog profesionalog biciklističkog tima “DMT Racing team by Marconi” - Mattia Toccafondi i Peter Menghetti pobednici su trećeg izdanja trodnevne, timske, etapne biciklističke trke pod nazivom “Wild Bear MTB Stage Race” održane na Terenima Nacionalnog parka Tara od 4-7. septembra.

09.09.2024

13:59

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija