• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.09.2024

06:25

(UŽIVO) Šok na frontu! Ukrajinci se pokupili i napustili položaje! Rusi žestoko forsiraju reku Oskol! Razorne eksplozije u Hersonu!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Šok na frontu! Ukrajinci se pokupili i napustili položaje! Rusi žestoko forsiraju reku Oskol! Razorne eksplozije u Hersonu!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 929. dan.

Drama! Zelenski rešio da ubije Putina?! Udar raketa na Kremlj može biti odobren svakog časa: Ako se Zapad složi...

 

Ruske trupe napreduju u Harkovskoj oblasti

Ruske trupe napreduju duž leve obale reke Oskol u Harkovskoj oblasti, saopštio je Sputnjiku šef ruske administracije regiona Vitalij Gančev.

- Naši borci potiskuju neprijatelja sve dalje i dalje, krećući se levom obalom reke Oskol duboko u ukrajinske položaje - rekao je on.

Gančev je pojasnio da je reč o pravcu Svatovsko-Kupjansk.

Osim toga, na severu Harkovske oblasti se vode pozicione borbe, nastavljaju se teške borbe za oslobođenje Volčanska.

 

(VIDEO) Rešili da spale Rusiju! Brutalan napad na Moskvu, eksplozije tresu prestonicu! Sa lica mesta stižu stravični snimci!

 

Ukrajinci napustili položaje u Krasnogorovki

Ukrajinske trupe napustile su svoje položaje u Krasnogorovki, javljaju mediji.

U gradu nema ukrajinskih oružanih snaga.

 

Rusija pobedila?! Šokantno saopštenje čečenskih snaga! Komandant "Ahmata" već slavi, evo šta je sledeći zadatak!

 

Eksplozije u Hersonu

Eksplozije su se dogodile u ponedeljak u gradu Hersonu koji se nalazi pod kontrolom Ukrajine, javljaju ukrajinski mediji.

 

"Penzionisani piloti borbenih aviona F-16 iz zemalja članica NATO-a mogli bi biti uključeni u obuku ukrajinskih pilota"

Penzionisani piloti borbenih aviona F-16 iz zemalja članica NATO-a mogli bi biti uključeni u obuku ukrajinskih pilota, izjavio je u ponedeljak američki senator Lindzi Grem (koju je uključen na rusku listu terorista i ekstremista).

O ovom pitanju razgovarali su Vladimir Zelenski i delegacija američkog Kongresa na sastanku koji je održan 6. septembra u Italiji.

- Prioritet naših razgovora je bila mogućnost efikasnije upotrebe oružja (koji Kijevu isporučuju zapadne zemlje), ukidanje ograničenja na ovo naoružanje. Razgovarali smo i o pozivanju penzionisanih pilota F-16 iz zemalja NATO-a koji bi mogli da obučavaju pilote i pomažu Ukrajini da nauči da upravlja lovcim - rekao je Grejem televiziji Rada.

Prvi zamenik šefa Komiteta za odbranu Saveta Federacije, bivši glavnokomandujući Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Viktor Bondarjov izjavio je 23. avgusta da ćemo „veterane“ NATO-a za koje je planirano da upravljaju F-16 vrlo brzo videti u Ukrajini, u avionima koje će Rusija oboriti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija