• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.09.2024

10:22

Strašan poraz Ukrajine! Rusi zauzeli strateški važan grad: Vojska slavi, velikom akcijom isterali trupe Zelenskog iz više naselja!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Strašan poraz Ukrajine! Rusi zauzeli strateški važan grad: Vojska slavi, velikom akcijom isterali trupe Zelenskog iz više naselja!

Podeli vest

Ruske snage su postigle značajan napredak na frontu u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), oslobađajući ključna grad Krasnogorovku i naselja Grigorovku, Galicinovku i Vodjanoje.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da su ove operacije izvedene zahvaljujući odlučnim akcijama jedinica "Južne" grupacije vojske koje su oslobodile Krasnogorovku i Grigorovku, dok je "Centar" grupacija preuzela kontrolu nad Galicinovkom, a istočna grupacija nad Vodjanojem​.

 

 

Ovaj napredak je deo šire ofanzive koja je dovela do poluokruženja ukrajinskih snaga zapadno od Nevelskoja, što je dodatno oslabilo ukrajinske odbrambene pozicije u centralnom delu Donjecka. Nakon pada Karliovke, ukrajinske trupe su započele masovno povlačenje, a stručnjaci upozoravaju na mogućnost kolapsa cele centralne linije fronta u Donjeckoj oblasti​.

Osim ovih ključnih pobeda, ruske snage su nastavile da vrše pritisak na ukrajinske formacije duž čitavog fronta, koristeći napredne taktičke manevre i superiorno naoružanje, uključujući samohodne haubice i precizne napade bespilotnim letelicama. Prema zvaničnim podacima, ukrajinske snage pretrpele su značajne gubitke u ljudstvu i opremi, što je dodatno pogoršalo njihovu operativnu situaciju na terenu​-

Ovaj razvoj događaja pokazuje ozbiljnu slabost ukrajinske odbrane, dok ruske snage nastavljaju da napreduju i učvršćuju svoje pozicije na ključnim pravcima. Situacija je posebno kritična za ukrajinsku stranu jer je svako dodatno povlačenje ili gubitak teritorija potencijalno kobno za dalju odbranu Donjecka i susednih oblasti. Analitičari upozoravaju da će nastavak ovakvih ofanziva verovatno dovesti do još većih teritorijalnih gubitaka za Ukrajinu, dok Rusija nastavlja svoju specijalnu vojnu operaciju sa ciljem potpune kontrole nad regijom


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Putin može da upotrebi šta hoće u Kursku bez da odgovara za to! Rusi mogu da iskoriste bilo šta na svojoj teritoriji da bi očistili neprijatelja! (VIDEO)
Live TV

Putin može da upotrebi šta hoće u Kursku bez da odgovara za to! Rusi mogu da iskoriste bilo šta na svojoj teritoriji da bi očistili neprijatelja! (VIDEO)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da će zbog kašnjenja zapadnih saveznjika u isporuci vojne pomoći, Ukrajina početi da proizvodi sopstveno oružje pod zemljom. Ovu informaciju komentarisao je magistar naftno-gasnog inženjerstva Nebojša Obrknežev tokom gostovanja u "Info jutru" Informer TV.

10.09.2024

09:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija