11.09.2024.

15:10

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Igra je gotova! Panična bežanija Ukrajinaca iz Kurska! Ruski marinci ih hvataju u kotao, oni bacaju oružje i mole za milost!

- Marinci 810. brigade u okviru započetog kontranapada ruskih Oružanih snaga u Kurskoj oblasti zarobili su grupu od šest ukrajinskih jurišnika koja se našla u okruženju. Prema rečima marinaca, ukrajinski vojnici nisu imali sa sobom ni zalihe ni municiju - rekao je on.

Zarobljeni ukrajinski jurišnici na ispitivanju su izjavili da su izgubili vezu sa svojim jedinicama, zalutali i pokušavali da se povuku prema svojim snagama, dodao je sagovornik agencije.

Jednice OSU su 6. avgusta upale u Kursku oblast sa ciljem zauzimanja teritorije, ali je njihovo napredovanje zaustavljeno, izjavio je načelnik Generalštaba ruskih Oružanih snaga Valerij Gerasimov. On je naglasio da će operacija biti završena uništenjem protivnika i povratkom na državnu granicu.

Prema podacima Ministarstva odbrane zaključno sa 10. septembrom, tokom borbenih dejstava na kurskom pravcu Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 11,8 hiljada vojnika i 93 tenka.

U Kurskoj, Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti na snazi je režim antiterorističke operacije radi obezbeđivanja bezbednosti građana.