• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.09.2024

12:34

Udarno! Počela velika kontraofanziva Rusije u Kursku! Putinove trupe gaze bez milosti, već prešli reku i zauzimaju sve!

Shutterstock/Printskrin

Vesti

Udarno! Počela velika kontraofanziva Rusije u Kursku! Putinove trupe gaze bez milosti, već prešli reku i zauzimaju sve!

Podeli vest

Ruske snage započele značajnu protuofanzivu na ukrajinske trupe koje su prošlog meseca probile svoj put na zapad Rusije i zauzele deo teritorije, objavili su proruski vojni blogeri.

Ukrajina je 6. avgusta pokrenula najveći napad na Rusiju od Drugog svetskog rata, probivši granicu u Kurskoj oblasti sa hiljadama vojnika uz podršku velikog broja dronova i teškog naoružanja, uključujući oružje zapadne proizvodnje.

Juri Podoljaka, proruski vojni bloger rođen u Ukrajini, i još dvojica uticajnih blogera, Ribar i Dva majora, izjavili su da su ruske snage započele značajnu protuofanzivu u Kurskoj oblasti.

Na blogu "Dva majora" navodi se:

U Kurskoj oblasti ruska vojska je pokrenula protuofanzivne akcije na zapadnom krilu neprijateljskog položaja, smanjujući ukrajinsku zonu kontrole u blizini državne granice.

Vraćeno nekoliko sela

Podoljaka je naveo da su ruske snage zauzele nekoliko sela na zapadu dela Rusije koji je ranije zauzela Ukrajina, potiskujući ukrajinske snage istočno od reke Malaja Loknja prema jugu od sela Snagosta. Rojters nije mogao da potvrdi izveštaje sa bojnog polja zbog ograničenja u izveštavanju s obe strane u ratu.

Rusko ministarstvo odbrane malo informiše o borbama. Još uvek nema komentara o situaciji iz Ukrajine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija