12.09.2024.

12:04

Foto: Tanjug/AP/Printscreen

Planeta

Divi joj se cela Rusija! Baba iz Kurska ponizila ukrajinsku vojsku! Prišli joj i doneli humanitarnu pomoć, a ona...

- Odvratni su (ukrajinski vojnici - red.). Prišli su jednoj baki, pretvarajući se da su Rusi, i rekli joj: ‘Bako, doneli smo vam humanitarnu pomoć.’ A ona im odgovori: ‘Ne treba mi vaša pomoć, odlazite odavde.’ Uzela je torbu i bacila je - ispričala je Tamara.

Penzionerka je rekla da su joj susedi kazali da su mnoge kuće u Sudži uništene. Ona ne zna šta je sa njenom kućom. Dodala je da se preselila u privremeni smeštaj u Kursku tek nakon što je iz opasne zone evakuisala unuka sa četvoro male dece.

Ova situacija se odrazila na njeno zdravlje, pritisak joj skače, a noge je bole, priznaje sagovornica. Ističe da bi se, naravno, želela vratiti u Sudžu kada tamo zavlada mir.

Jedinice OSU su 6. avgusta u 5:30 ujutru krenule u ofanzivu sa ciljem zauzimanja teritorije u Kurskoj oblasti, ali je njihovo napredovanje zaustavljeno, izjavio je načelnik Generalštaba OS Rusije Valerij Gerasimov. On je naglasio da će operacija u Kurskoj oblasti biti završena porazom neprijatelja i povratkom na državnu granicu. Ministarstvo odbrane Rusije je 10. septembra saopštilo da je protivnik na kurskom pravcu izgubio više od 11,8 hiljada vojnika i 93 tenka.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je kijevski režim izveo provokaciju, vršeći neselektivnu vatru, uključujući i na civilne ciljeve. Putin je poručio da će neprijatelj dobiti zasluženi odgovor, a svi ciljevi Rusije će biti ostvareni. U Kurskoj, kao i u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, na snazi je režim antiterorističke operacije radi zaštite građana.