• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.09.2024

13:40

Šta posle ovog?! Kremlj objavio najstrašniju vest do sada! Amerika je već odlučila, mediji počeli da bruje...

Reuters/Shutterstock

Vesti

Šta posle ovog?! Kremlj objavio najstrašniju vest do sada! Amerika je već odlučila, mediji počeli da bruje...

Podeli vest

Odluka o napadima na Rusiju raketama velikog dometa „atakams“ je već doneta, a sada se to pitanje formalizuje kroz medijsku kampanju, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Odluka je, najverovatnije, već doneta, to se može pretpostaviti s velikom verovatnoćom. I sada se samo u medijima vodi kampanja u cilju formalizacije već donete odluke. I pri tome se nastavljaju pokušaji SAD i evropskih država da se distanciraju od umešanosti u ukrajinski sukob. Ne mislimo da to funkcioniše - rekao je Peskov novinarima.

Kako je naglasio, umešanost tih država u ukrajinski sukob je direktna i svaki novi korak čini da ona bude još veća, mada teško da može da bude veća, sve je očigledno.

Portparol Kremlja je rekao da će odgovor Rusije na napade unutar njene teritorije biti odgovarajući.

- Odgovor će biti odgovarajući - rekao je on i dodao da je specijalna operacija u Ukrajini odgovor na potencijalne udare u dubinu ruske teritorije zapadnim oružjem.

Ne treba svuda očekivati neke odgovore. Čitava specijalna operacija je odgovor, naveo je on.

Peskov je dodao i da Oružane snage Rusije imaju sva neophodna sredstva za nastavak SVO.

- Što se tiče ruskih Oružanih snaga, one imaju čitav arsenal svih neophodnih sredstava za nastavak specijalne operacije - naglasio je Peskov.

Podsetimo, američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je juče da bi američki predsednik Džozef Bajden i britanski premijer Kir Starmer u petak mogli da donesu odluku o tome da se Kijevu dozvoli da rusku teritoriju gađa oružjem velikog dometa.

Britanski "Telegraf" je danas objavio, pozivajući se na izvore u vladi u Londonu, da bi Džozef Bajden mogao ove nedelje da dozvoli Kijevu da primeni britanske rakete "storm šedou" za napade u dubinu ruske teritorije.

Američka dozvola je potrebna jer se te rakete koriste zajedno sa američkim sistemima, navodi list, ne precizirajući o kojim sistemima se radi. Izvori su naveli da konačna odluka još nije doneta.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je ranije izjavio da su diskusije o primeni raketa "storm šedou" za udare u dubinu ruske teritorije igra s vatrom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija