11.09.2024.

19:10

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Rusija gori! Isplivao jeziv snimak, zašto svet ćuti o ovome?! Ukrajinci u Kursku uradili stravičnu stvar, svojim dronom sve zabeležili!

Video je snimljen 7. avgusta, ali je objavljen tek sada, jer je odbrana sela Mala Loknja bila u okruženju.

Na snimku se vidi grupa od 10-12 civila kako beže putem i preko polja u pravcu sela Novoivanovka, pod prismotrom ukrajinskog izviđačkog drona. Potom se čuju dve eksplozije i vidi se kako ukrajinsko borbeno vozilo pešadije (BVP) otvara vatru na civile koji beže.

Jednice OSU su 6. avgusta u 5:30 ujutru krenule u ofanzivu sa ciljem zauzimanja teritorije u Kurskoj oblasti, ali je njihovo napredovanje zaustavljeno, izjavio je načelnik Generalštaba OS Rusije Valerij Gerasimov. On je naglasio da će operacija u Kurskoj oblasti biti završena porazom neprijatelja i povratkom na državnu granicu. Ministarstvo odbrane Rusije je 10. septembra saopštilo da je protivnik na kurskom pravcu izgubio više od 11,8 hiljada vojnika i 93 tenka.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je kijevski režim izveo provokaciju, vršeći neselektivnu vatru, uključujući i na civilne ciljeve. Putin je poručio da će neprijatelj dobiti zasluženi odgovor i da će svi ciljevi Rusije biti ostvareni.

U Kurskoj, kao i u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, na snazi je režim antiterorističke operacije radi zaštite građana.