• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.09.2024

15:10

(VIDEO) Katastrofa! Američke bombe razaraju Rusiju! Prvo doleteli HIMARSI i srušili sve, a onda je došla potvrda - kamen na kamenu ostao nije!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Katastrofa! Američke bombe razaraju Rusiju! Prvo doleteli HIMARSI i srušili sve, a onda je došla potvrda - kamen na kamenu ostao nije!

Podeli vest

Ukrajinska vojska juče objavila je snimak iz drona, za koji tvrde da prikazuje direktni pogodak raketama HIMARS u ključni most u ruskoj Kurskoj oblasti. Međutim, danas se pojavio snimak novog udara, kada su Ukrajinci "potvrdili" pogodak još jednim moćnim američkim oružjem.

Napad po danu koji je pogodio armirano-betonsku konstrukciju snimile su bespilotne letelice kojima upravlja ukrajinska jedinica taktičkih dronova Horne grupa, koja je nedavno objavila snimak udara.

Snimci su pokazali kako tri eksplozije uzastopno precizno pogađaju već oštećeni središnji deo mosta. Prve dve bojeve glave raspršile su kasetnu municiju koja se detonirala na mostu i u vodi, a treću udar je izazvao još jednu eksploziju.

Nakon toga ukrajinsko Ratno vazduhoplovstvo je most gađalo američkim kliznim bombama JDAM-ER.

 

 

Kako javlja Kijev post, u udaru je do kraja uništen ključan drumski most preko reke Sejm, zbog čega su ruske snage u tom delu Kurske oblasti verovatno ostale bez poslednjeg puta ka bezbednoj teritoriji i verovatno su zarobljene.

Pogođeni most nalazi se u blizini sela Kariž i nakon udara i nije više upotrebljiv za saobraćaj.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija