• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.09.2024

13:40

Šolcu prekipelo! Ovo će uskoro da objavi o Ukrajini! Dešavanja u Nemačkoj primorala kancelara na radikalan potez!

Reuters

Vesti

Šolcu prekipelo! Ovo će uskoro da objavi o Ukrajini! Dešavanja u Nemačkoj primorala kancelara na radikalan potez!

Podeli vest

Pobeda Alternative za Nemačku na državnim izborima u Saksoniji i Tiringiji poljuljali su fotelju Olafa Šolca i primorali ga da pripremi mirovni plan za Ukrajinu, ocenio je ruski senator Aleksej Puškov.

- Šolc je verovatno veoma zabrinut zbog rezultata izbora u Tiringiji i Saksoniji, gde je njegova stranka doživela neuspeh. Ovo je ozbiljan signal za Šolca, koji želi da ostane u fotelji nemačkog kancelara - primetio je Puškov.

Pritom, vladajuća koalicija sa nesposobnim "zelenim" i liberalima naveliko gubi podršku, primetio je Puškov i istakao da Šolc mora nešto da uradi kako ne bi bio osuđen na političku propast.

Naime, italijanski list "Republika" je objavio da nemački kancelar priprema svoj plan za okončanje sukoba u Ukrajini. Izvor blizak nemačkoj vladi otkrio je da bi plan mogao da uključuje teritorijalne ustupke Ukrajine.

Šolc je prošle nedelje u intervjuu za televiziju ZDF rekao da je došao trenutak za razgovore o tome kako da se ubrza okončanje oružanog sukoba u Ukrajini. Međutim, u Kremlju su rekli da nisu obavešteni od detaljima takvog plana, kao i da Rusija ne beži ni od kakvih inicijativa, ali i da se još ne naslućuju obrisi za rešavanje konflikta u Ukrajini mirnim putem.

Nedugo pre mirovne inicijative, iz Nemačke su stizale ratoborne izjave o punoj podršci Ukrajini u sukobu sa Rusijom, a najavljivana je i "sve veća" vojna pomoć Kijevu

Šolc je prošle nedelje obećao da će Ukrajini isporučiti 17 PVO sistema IRIS-T, a u avgustu je rekao da Ukrajinci navodno štite bezbednost Evrope.

U Nemačkoj su 2. septembra održani izbori za parlamente saveznih država Tiringije i Saksonije čije rezultate je nemački kancelar nazvao "gorkim", s obzirom da su doneli velike pobede krajnje desne Alternative za Nemačku (AfD) i poraz njegove koalicije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija