12.09.2024.

14:40

Foto: Reuters

Planeta

Šolc će ga dokusuriti! Zelenski objavio rat Nemačkoj?! Već uveliko bukti celom Evropom, Kijev rešio da sruši planove Berlina!

On je ovo izjavio nakon što su mnogi zapadni mediji objavili nemački kancelar Olaf Šolc priprema svoj plan za okončanje sukoba u Ukrajini, što je iznerviralo mnoge elemente u Kijevu koji su za nastavak rata u Ukrajini.

- Zelenski vodi protiv nas stalni informacioni rat. On koristi medije pomoću kojih želi da nas primora da Ukrajini isporučujemo oružje većeg dometa. U suštini, želi da nas učini učesnicima rata sa Rusijom rekao je Tile.

On je naglasio da scenario rata sa Rusijom treba da bude u suprotnosti sa ciljevima nemačkih političara, ako su oni još uvek zainteresovani za blagostanje svoje zemlje.

- Ovo što radi Zelenski je u suprotnosti sa interesima koje bih morao da predstavljam, da sam političar u Nemačkoj. Treba brinuti o prosperitetu i zdravlju našeg naroda. Ne želim da Nemačka postane učesnik rata sa Rusijom - zaključio je pukovnik.

Ranije je list "La Republika" izvestio da nemački kancelar Olaf Šolc priprema svoj plan za okončanje sukoba u Ukrajini. Izvor blizak nemačkoj vladi rekao je novinarima da plan može uključivati teritorijalne ustupke od strane Ukrajine. Prošle nedelje, Šolc je u intervjuu za televizijski kanal ZDF izjavio da je došlo vreme za razgovore o tome kako se može ubrzati završetak oružanog sukoba u Ukrajini.

Portparol predsednika Rusije, Dmitrij Peskov, izjavio je da su u Kremlju videli izveštaje o Šolcovoj pripremi plana za rešavanje sukoba, ali da ne znaju detalje. Prema njegovim rečima, Rusija ne odbacuje nijednu inicijativu, ali je potrebno znati detalje plana. Takođe, konture rešenja sukoba u Ukrajini mirnim putem još uvek nisu vidljive, a izjava sa strane "dirigenta" Zapada nema.