12.09.2024.

09:40

Foto: Shutterstock

Planeta

Alarmanto upozorenje ruskog ambasadora u Americi! Vašington sve gura u haos koji ima samo jedno ime!

„Kijev usmeravaju na jače napade na obične građane Rusije, naše gradove i sela. Više niko ne krije, čak i na najvišem nivou u Beloj kući, da su se obaveštajni podaci slivali i slivaju iz SAD u Kijev“, rekao je diplomata.

Prema njegovim rečima, SAD postupno same sebe guraju sve dublje u blato ukrajinskog sukoba, žrtvujući dobrobit Amerikanaca i isporučujući Kijevu oružje i municiju u vrednosti od više milijardi dolara.

Zahtev sponzora iz Vašingtona je samo jedan, naglašava ambasador.

„Što više produbljivati borbe sa ruskim snagama. Testiraju naše strpljenje i tolerantnost na neprijateljske korake čiji je cilj famozni strateški poraz naše zemlje“, naveo je on i dodao da takvi planovi neće biti realizovani.

Antonov je izrazio uverenje da tome neće doprineti ni lovci F-16, ni PVO sistemi ili „hajmars“ niti bilo koje oružje.

„Američka administracija uporno zanemaruje interese Rusije. Sada se sve više govori o mogućnosti da se ruska teritorija gađa oružjem velikog dometa. Samo neki političari govore o mogućnosti izbijanja trećeg svetskog rata prema kojem put krče ovdašnje vlasti“, rekao je ruski ambasador.

Podsetimo, američki državni sekretar rekao je da će američki predsednik Džozef Bajden u petak razgovarati sa britanskim premijerom Kirom Starmerom o tome da li da se Kijevu dozvoli da se zapadnim oružjem napada teritoriju Rusije.

U Kremlju smatraju da je ta odluka već doneta a da se sada samo formalizuje kroz medije.

U Vašingtonu zadovoljni što Sloveni ginu!

Američki ambasador je dodao i da su političari u Vašingtonu zadovoljni pogibijom Slovena na obe strane u ukrajinskom sukobu.

„Zvanični Vašington odlično zna stanje stvari na frontu, gde ruske snage svaki dan oslobađaju nova naselja u DNR i LNR. Ipak, političari su krajnje zadovoljni pogibijom Slovena sa obe strane. Otvoreno se iznosi prost zadatak: očuvati stari sistem međunarodnih odnosa u kojem dominira Amerika“, naveo je on.

Ruski diplomata je rekao i da je ukrajinski napad na Kursku oblast bez ikakvog cilja pokazao da nem razgovora s teroristima, već da njih treba likvidirati.