12.09.2024.

10:24

Foto: Reuter

Planeta

Kamala, ipak, nema razloga da se raduje! Pojavila se nova anketa nakon debate sa Trampom!

Istraživanje 600 verovatnih američkih glasača, koje je sproveo Institut za demokratiju za Dejli ekspres SAD, pokazalo je da 45 odsto ispitanika misli da je Tramp pobedio, u poređenju sa 34 odsto za Harisovu, objavljeno je u sredu, prenosi Newsmax.

Još jedna petina, ili 21 odsto ispitanika, reklo je da je meč rezultirao nerešenim rezultatom.

Međutim, anketa je takođe pokazala da debata nije promenila mišljenje birača, jer je više od polovine reklo da nastupi koje su videli nisu učinili ni Haris ni Trampa privlačnijim kao predsedničke kandidate.

Anketa pokazuje da je 53% glasača reklo da učinak Harisove nije uticao na to da li će verovatno glasati za nju; 24% je reklo da će verovatnije izabrati nju; a 23% je reklo da je manje verovatno da će je izabrati.

Sa Trampom, 51% je reklo da njegov učinak nije promenio njihovu odluku; 27% je reklo da bi verovatnije glasalo za njega, a 22% je reklo da je manje verovatno.

Nacionalna anketa identifikacija stranaka je bila 35% demokrata; 35% republikanaca; a 30% nezavisnih. Anketa je koristila interaktivni glasovni odgovor, sa snimljenim pitanjima za nasumično birane ispitanike. Odgovori su davani pomoću telefonskih tastatura.

Rezultati su vagani za demografske i političke varijable koje su uključivale partijsku identifikaciju, starost, pol, obrazovanje, prihod, istoriju glasanja, region i domaćinstva koja koriste samo mobilne telefone. Anketa je imala marginu greške od plus ili minus 4 procentna poena i imala je interval poverenja od 95%.