Autor: Informer.rs

13.09.2024.

21:54

Foto: EPA

Planeta

Sprečen masovni pokolj! Nemačka policija uhapsila i sprečila Sirijca da sprovede stravični masakr!

Ovaj 27-godišnjak je uhapšen u četvrtak i optužen za planiranje "ozbiljnog akta nasilja koji ugrožava državu", rekli su tužioci u Minhenu u izjavi nemačkim medijima u petak.

Osumnjičeni, koga su tužioci opisali kao „navodnog sledbenika radikalne islamske ideologije“, nedavno je nabavio dva noža od 40 cm i planirao da „napadne vojnike Bundesvera“ u bavarskom gradu Hofu, gde bi se okupljali u blizini vojne kasarne za vreme ručka. pauza, navodi se u saopštenju.

- Sirijac je nameravao da ih „ubije što više” kako bi „privukao pažnju i stvorio osećaj neizvesnosti među stanovništvom - navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni je u Nemačku stigao kao tražilac azila 2014. godine, rekao je u petak novinarima bavarski ministar unutrašnjih poslova Joahim Herman.

Informer

 

Policija je u sredu dobila dojavu od nekoga iz njegovog društvenog kruga ko ga je opisao kao nestabilnog korisnika droge, dodao je Herman.

Nemačka je dom za skoro milion sirijskih tražilaca azila, od kojih je većina stigla nakon što je bivša kancelarka Angela Merkel otvorila granice zemlje 2015. godine i najavila da neće biti ograničenja za zahteve za azil.

Posle decenije bombardovanja , uboda nožem , pucnjave i napada kamionima , Nemačka preokreće politiku Merkelove.

Informer

 

Ministarka unutrašnjih poslova Nensi Faeser najavila je u ponedeljak da će pasoške kontrole biti ponovo uvedene na kopnenim granicama zemlje u narednih šest meseci u nastojanju da se suzbije ilegalna imigracija i odgovori na pretnje od strane „islamističkih terorističkih grupa“ i transnacionalnog organizovanog kriminala.

Faeserova najava uslijedila je manje od mjesec dana nakon što se sirijski azilant predao policiji nakon što je nasmrt izbo tri osobe i ranio još osam u napadu na "Festivalu različitosti" u gradu Solingenu.

Teroristička grupa Islamska država (IS, ranije ISIS) preuzela je odgovornost za napad.