15.09.2024.

10:03

Foto: Printskrin Youtube

Planeta

Mapa pronađena u Ukrajini šokirala Rusiju! Otkriven jeziv plan Amerike, za šta se ovo spremaju u pustinji Mohave?! (VIDEO)

Dokument je došao u posed RIA Novosti nakon što je ruska vojska zaplenila jednog "bredlija" na Kupjanskom pravcu, a na mapi su prikazane rute oklopnih vozila, skloništa, sektori gađanja, zone sletanja i druge oznake.

Kako se navodi, nacionalni centar za obuku "Fort Irvin" je ključna lokacija za obuku Oružanih snaga SAD, smešten u pustinji Mohave, u okrugu San Bernardino u Kaliforniji, koja je odavno poznata po tome što tamo američka vojska uvežbava akcije za borbu protiv potencijalnih protivnika.

Tamo su posebno simulirane akcije trupa u Iraku i Avganistanu, a nakon početka Specijalne vojne operacije osoblje stacionirano u Fort Irvinu, po svemu sudeći, angažovano je radi modeliranja bitaka u Ukrajini. 

Prema pisanju RIA Novosti, na internetu je pronađeno nekoliko oglasa u kojima se navodi da se traže ljudi sa znanjem ruskog jezika, posebno za "Fort Irvin". Tako je kompanija "Ček difens" pozvala "profesionalce u oblasti izvođenja uloga", odnosno glumce, koji govore ruski, a oglas je objavljen još u februaru.

Od kandidata se traži i da budu u stanju da "oponašaju kulturološke odlike", da pomognu u obuci za Ministarstvo odbrane SAD, ali i da imaju odlične usmene i pismene veštine, uključujući pravilno tumačenje poruka, govor, čitanje i pisanje kako na engleskom, tako i na "ciljnom jeziku".

U "Fort Irvinu", glumcima se dodeljuju uloge službenika lokalne uprave, snaga bezbednosti, članova verskih grupa i njihovih vođa, izbeglica i raseljenih lica potlačenih od strane bivšeg režima, neprijateljskih boraca i zatvorenika.

Interesantno je i da se pored onih koji govore ruski, u oglasima pozivaju kandidati koji govore arapski, kineski, korejski, dari i paštunski jezik, što dovoljno govori o namerama Vašingtona.

Tako se na na njihovom Instagram nalogu mogu pronaći fotografije na kojima se vide ruska vozila, ili bar verne replike istih, BTR-87 i "tigar". Takođe, prema pisanju medija, "neprijateljske jedinice" se tokom obuke u "Fort Irvinu" uvek nalaze u "naselju" Ujen, u kojem su, prema rečima generala Kurta Tejlora, natpisi na tablama sa imenom naselja ispisani ćirilicom, imajući u vidu "trenutne okolnosti".

Istovremeno objekti unutar ovog naselja nisu menjani, pa se tako u Ujenu i dalje mogu pronaći replike džamija i minareta, koje su ostale tu od obuke za operacije u Iraku i Avganistanu.

Nešto slično je, pred početak "Operacije Barbarosa", radio i Vermaht, odnosno Vojska Trećeg rajha.

Naime, nemačka komanda je u periodu neposredno pred napad na Sovjetski Savez svojim vojnicima delila letke na kojima su bile ispisane neke osnovne komande i naređenja ("predaj se", "ruke u vis" i sl.) na ruskom jeziku, koje su oni učili u sklopu priprema za invaziju.

Zamenik ruskog ministra odbrane Aleksandar Fomin, govoreći na otvaranju bezbednosnog foruma u ​​Pekingu Aleksandar Fomin, izjavio je da zemlje NATO-a žele da primoraju Rusiju na pregovore pod "uslovima Kijeva" i zato planiraju da pošalju svoje trupe u Ukrajinu.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije smatra da je u pitanju opasna igra koja bi mogla da dovede do direktnog vojnog sukoba nuklearnih sila.