16.09.2024.

10:30

Foto: Reuters

Planeta

Veliki zaokret! Šok vesti za Kamalu nakon pokušaja atentata na Trampa! Počeo pakao za demokrate, ako se nastavi do izbora...

Prema servisu, Tramp ima 50% verovatnoće da pobedi na izborima, dok su šanse potpredsednice SAD Kamale Haris procenjene na 49%. Kako navodi portal, uloge na ovo dešavanje prelaze stotine miliona dolara.

Ranije je zvanični predstavnik Tajne službe SAD, koja obezbeđuje sigurnost državnih zvaničnika, Entoni Guljelmi, izjavio da agencija sprovodi istragu incidenta sa pucnjavom koji se dogodio u nedelju u blizini mesta gde je bio Tramp. Kako je preneo Fox News, u istragu navodnog pokušaja atentata na Trampa uključio se i FBI.

Bliska saradnica Trampa, kongresmenka Marjori Tejlor Grin, izjavila je da je na političara „izvršen atentat” i da su „pokušali da ga ubiju”. Prema informacijama CNN-a, američke vlasti veruju da je pucnjava u blizini Trampovog golf kluba bila neuspeli pokušaj atentata na političara.

Iz Bele kuće su saopštili da je predsednik SAD Džo Bajden obavešten o incidentu i da će nastaviti da prati razvoj situacije.

Predsednički izbori u SAD zakazani su za 5. novembar.