16.09.2024.

13:40

Foto: Reuters/X printscreen

Planeta

Drama! Svet je upravo stao! Kakvu zver su to ispalili Huti?! Pogodila centar Izraela, 20 moćnih raketa joj ništa nije moglo!

Napad, u kojem je pogođeno nenaseljeno područje, prvi je put da je projektil koji su ispalili Huti stigao tako daleko, otprilike 2.000 kilometara od Jemena.

Izraelska vojska je saopštila da ispituju kako je projektil mogao da stigne do centralnog dela zemlje, a da ga protivvazdušna odbrana ne presretne.

Huti su rekli da je operacija uključivala "novi tip hipersonične rakete", što bi moglo da objasni zašto su izraelski napori da obori oružje bili neuspešni. 

Portparol Huta takođe je upozorio na nove napade uoči godišnjice početka rata u Pojasu Gaze.

List "Vašington post" preneo je, pozivajući se na Izraelske odbrambene snage (IDF), da je zemlja-zemlja projektil pogodio pokretne stepenice na železničkoj stanici u gradu Modin u centralnom Izraelu.

IDF je saopštila da se raketa verovatno "raspala u vazduhu", ali nije navela da li su za to odgovorni projektili presretači.

Jemenski projektil stigao je do Izraela nakon što "20 projektila nije uspelo da ga presretne", naveo je predstavnik Huta, Nasrudin Amer.