17.09.2024.

07:40

Foto: Tanjug/AP

Planeta

(VIDEO) Šok! Atentator na Trampa povezan sa "Azovom"?! Isplivao dosad neviđen snimak, hitno se oglasila zloglasna formacije!

Pripadnici „Azova“ saopštili su, sa svoje strane, da je taj događaj predstavljao mirne demonstracije i da Raut nikada nije bio član njihovih jedinica.

Takođe, sajtu sa instrukcijama o pridruženju „Legiji stranaca“, koja se bori na strani Oružanih snaga Ukrajine, u svojstvu kontakt lica naznačen je Amerikanac Rajan Vesli Raut, osumnjičeni za atentat na bivšeg lidera i kandidata za predsednika na predstojećim izborima u SAD Donalda Trampa, otkrio je Sputnjik.

Dopisnik Sputnjika otkrio je sajt na kom je kao kontakt lice naveden Raut, kao i njegov broj telefona za koji su vezani nalozi na mesindžerima.

Natpis u gornjem delu glavne stranice glasi „regrutovanje za vojnu službu“ i u njemu se pozivaju ljudi „svih godina, polova, sa bilo kakvim iskustvom (i bez njega)“.
Takođe, govori se i o volontiranju.

Istovremeno, autori sajta apeluju da se zainteresovani ne obraćaju ambasadama za dozvolu učešća u borbama, već se onima koji žele da se bore jednostavno predlaže da samo dođu u Ukrajinu.

Ljubiteljima adrenalina nudi se da dođu u poljski Krakov, a odatle do granice sa Ukrajinom, gde će graničarima saopštiti da žele da stupe u „Legiju stranaca“.

Autori sajta pišu da ukoliko zainteresovani nema borbeno iskustvo, treba da ubedi ukrajinsku stranu da je sposoban da obavlja ovaj posao.

- Kontaktirajte me. Možemo pozvati i posetiti brojne jednice kojima je potrebna pomoć - glasi tekst linka, koja sadrži ime i kontakt informacije Rajana Rauta.

Prethodno, sin osumnjičenog za novi pokušaj ubistva Trampa Oran Raut potvrdio je da je njegov otac putovao u Ukrajinu i da je bio izuzetno zainteresovan za situaciju u regionu.