• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.09.2024

11:53

Šok! Slavni ukrajinski komandant drogiran kao zver?! Zarobljenik otkrio Rusima horor ispod Azovstalja!

EPA/Instagram printscreen

Vesti

Šok! Slavni ukrajinski komandant drogiran kao zver?! Zarobljenik otkrio Rusima horor ispod Azovstalja!

Podeli vest

Komandir bataljona 36. brigade mornaričke pešadije Sergej Volinski, poznat pod pozivnim znakom "Volina" i kome je u Ukrajini dodeljeno zvanje heroja, konzumirao je narkotike na borbenom položaju tokom borbi u Marijupolju, rekao je za RIA Novosti zarobljeni saborac "Voline", komandir čete jedinice mornaričke pešadije OSU Sergej Taranjuk.

- Volinski nije konzumirao samo travu, već i mnogo više. Nisam stručnjak za narkotike, ali znam da je bilo amfetamina i 'koksa' (kokain — Prim. Red.). Pričalo se da je to radio i na dužnosti, ne samo vikendom kod kuće - ispričao je Taranjuk.

Prema njegovim rečima, komandovanje 36. brigade znalo je za Volinsku sklonost ka narkoticima, ali to nije uticalo na njihov odnos prema njemu kao oficiru elitne jedinice.

- Mislim da su znali (rukovodstvo jedinice), ali su zatvarali oči jer je bio oficir. Sami razumete. Zato su zatvarali. Ali većina je znala da uzima narkotike - rekao je zarobljeni mornar.

Taranjuk je takođe pretpostavio da je "Volina" mogao povući i saborce u svoju zavisnost, tim pre što komanda brigade nije pokazivala nezadovoljstvo ponašanjem oficira.

- Ne mogu da kažem tačno, ali pošto su saborci znali, verovatno je sa nekima od njih uzimao - izjavio je on odgovarajući na pitanje.

Foto: EPA

Sergej Volinski (drugi sleva) nakon puštanja iz ruskog zarobljeništva

 

Komanda 36. brigade je u jednom trenutku jednostavno degradirala "Volinu" na poziciju zamenika komandira bataljona za vazdušno-desantnu obuku. Prema rečima Taranujka, pre početka juriša na Marijupolj, on je obavljao funkciju zamenika komandira za borbenu obuku, dok je u jedinici padobranska obuka praktično bila zapostavljena, a bavljenje njome bilo je besmisleno tokom borbi u Marijupolju.

Krajem aprila 2022. godine ruske snage su blokirale više od 2 hiljade ukrajinskih vojnika i militanata nacionalnog bataljona "Azov" u fabrici "Azovstalj" u Marijupolju.

Sergej Volinski, kao predstavnik brigade mornaričkih pešadinaca, snimao je video obraćanja Borisu Džonsonu (tadašnjem premijeru Velike Britanije), Papi i Volodimiru Zelenskom, tražeći "ekstrakciju" i evakuaciju u Tursku. Sredinom maja 2022. godine "azovci" i mornarički pešadinci su počeli da se predaju, a 20. maja Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo o potpunom oslobođenju grada.

Delovi 36. brigade mornaričke pešadije OSU su početkom aprila bili stacionirani u fabrici Ilič, odakle je Volinski, kao komandir bataljona, prešao u "Azovstalj", gde se spojio sa jedinicom "Azov". Većina vojnika 36. brigade mornaričke pešadije OSU pokušala je da probije linije prema teritoriji pod kontrolom Kijeva, ali su ih ruski vojnici ili eliminisali ili su pali u zarobljeništvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija