17.09.2024.

11:10

Foto: Tanjug/Shutterstock

Planeta

Bomba! Ukrajina priprema tajni dil sa Putinom?! Ove teritorije idu Rusiji, evropski mediji pišu: Javno nikada neće priznati, ali iza kulisa...

„Ukrajinsko političko rukovodstvo u celini spremno je da prihvati gubitak dela svoje teritorije. Međutim, javno Volodimir Zelenski, Vlada i opozicioni političari ovu opciju odbacuju. Jer, kada bi priznali suprotno, izvršili bi političko samoubistvo u Ukrajini“, navodi se u članku.

Kako se navodi u tekstu, Ukrajina više nema nade u povoljan ishod sukoba sa Rusijom. Nespremnost Zapada da nastavi da pruža finansijsku podršku Kijevu lišava ukrajinske oružane snage šanse za novu ofanzivu. Ukrajina će, najverovatnije, morati da se odrekne svojih teritorijalnih pretenzija javno ili iza kulisa, sugeriše list.

Nakon terorističkog napada Oružanih snaga Ukrajine na Kursku oblast, ruski predsednik Vladimir Putin je rekao da je nemoguće pregovarati sa onima koji napadaju civile i civilnu infrastrukturu i pokušavaju da stvore pretnju nuklearnim energetskim objektima. Pomoćnik predsednika Jurij Ušakov je kasnije rekao da mirovni predlozi Moskve za ukrajinsko rešenje nisu povučeni, ali Rusija neće razgovarati sa Ukrajinom u ovoj fazi, „uzimajući u obzir ovu avanturu“.