• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.09.2024

09:40

Goreće planeta! Rusija se sprema za rat na svim frontovima! Ukrajina povuka šokantan potez, teroristi postali saveznici Kijeva!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Goreće planeta! Rusija se sprema za rat na svim frontovima! Ukrajina povuka šokantan potez, teroristi postali saveznici Kijeva!

Podeli vest

Kijevski režim, u koordinaciji sa SAD, aktivno obučava teroriste iz grupe „Hajat Tahrir el Šam“ da koriste nove tehnologije za proizvodnju dronova u cilju otvaranja novog fronta protiv ruskih snaga u Siriji, rekao je za Sputnjik obavešteni sirijski izvor.

- Grupa ukrajinskih obaveštajaca pre više od mesec dana nekoliko puta je posetila Idlib radi koordinacije i planiranja napada na ruske snage nakon testiranja novih tehnologija (za proizvodnju dronova). Ukrajinci i Amerikanci prebacuju borbe iz Ukrajine u Siriju kako bi otvorili novi front protiv ruskih snaga koje se nalaze u Siriji - rekao je naš sagovornik.

Ranije je izvor saopštio da se na teritorijama koje kontrolišu teroristi u sirijskoj provinciji Idlib već nalazi 250 ukrajinskih vojnih instruktora. Oni obučavaju teroriste iz „Tahrir el Šama“* da proizvode i modernizuju bespilotne letelice.

Prethodno je sirijski list „Vatan“, pozivajući se na izvore u opoziciji u Idlibu, pisao da je šef Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov** u stalnom kontaktu sa vođom „Tahrir el Šama“*. Oni razgovaraju o regrutovanju militanata za učešće u borbenim dejstvima protiv Rusije.

I šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ranije je saopštio da se predstavnici ukrajinske obaveštajne službe nalaze u idlibskoj zoni deeskalacije u Siriji, gde vrbuju militante.

Takođe, turski list „Ajdinlik“ je pisao da je Kijev ponudio teroristima 75 dronova u zamenu za oslobađanje radikalnih antiruskih militanata koji se nalaze u zatvoru grupe „Tahrir el Šam“*.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija