• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.09.2024

07:40

(VIDEO) Šok! Atentator na Trampa povezan sa "Azovom"?! Isplivao dosad neviđen snimak, hitno se oglasila zloglasna formacije!

Tanjug/AP

Vesti

(VIDEO) Šok! Atentator na Trampa povezan sa "Azovom"?! Isplivao dosad neviđen snimak, hitno se oglasila zloglasna formacije!

Podeli vest

Na društvenim mrežama pojavio se video koji povezuje Rajana Rauta, osumnjičenog za atentat na Donalda Trampa, sa neonacističkom brigadom „Azov“, u kome se tvrdi da je 2022. godine učestvovao u podršci marijupoljskoj brigadi.

Pripadnici „Azova“ saopštili su, sa svoje strane, da je taj događaj predstavljao mirne demonstracije i da Raut nikada nije bio član njihovih jedinica.

 

 

 

Takođe, sajtu sa instrukcijama o pridruženju „Legiji stranaca“, koja se bori na strani Oružanih snaga Ukrajine, u svojstvu kontakt lica naznačen je Amerikanac Rajan Vesli Raut, osumnjičeni za atentat na bivšeg lidera i kandidata za predsednika na predstojećim izborima u SAD Donalda Trampa, otkrio je Sputnjik.

Dopisnik Sputnjika otkrio je sajt na kom je kao kontakt lice naveden Raut, kao i njegov broj telefona za koji su vezani nalozi na mesindžerima.

Natpis u gornjem delu glavne stranice glasi „regrutovanje za vojnu službu“ i u njemu se pozivaju ljudi „svih godina, polova, sa bilo kakvim iskustvom (i bez njega)“.
Takođe, govori se i o volontiranju.

Istovremeno, autori sajta apeluju da se zainteresovani ne obraćaju ambasadama za dozvolu učešća u borbama, već se onima koji žele da se bore jednostavno predlaže da samo dođu u Ukrajinu.

Ljubiteljima adrenalina nudi se da dođu u poljski Krakov, a odatle do granice sa Ukrajinom, gde će graničarima saopštiti da žele da stupe u „Legiju stranaca“.

Autori sajta pišu da ukoliko zainteresovani nema borbeno iskustvo, treba da ubedi ukrajinsku stranu da je sposoban da obavlja ovaj posao.

- Kontaktirajte me. Možemo pozvati i posetiti brojne jednice kojima je potrebna pomoć - glasi tekst linka, koja sadrži ime i kontakt informacije Rajana Rauta.

Prethodno, sin osumnjičenog za novi pokušaj ubistva Trampa Oran Raut potvrdio je da je njegov otac putovao u Ukrajinu i da je bio izuzetno zainteresovan za situaciju u regionu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija