• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.09.2024

05:16

Šta je ovo, crni Zelenski?! Ukrajinu vratio u feudalizam! Svetski mediji bruje, svi su zaprepašćeni dešavanjima u vrhu vlasti!

Twitter Leandro Romão @leandroOnX

Vesti

Šta je ovo, crni Zelenski?! Ukrajinu vratio u feudalizam! Svetski mediji bruje, svi su zaprepašćeni dešavanjima u vrhu vlasti!

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zamenio je oligarhiju u Ukrajini feudalnim sistemom sa neformalnom koncentracijom vlasti u svom kabinetu, izjavio je ukrajinski politikolog Igor Rejterovič u intervjuu švajcarskim novinama „Noje Cirher Cajtung“.

"Rejterovič smatra da danas funkcioniše postfeudalni sistem, koji je zamenio staru oligarhiju: 'Dvor (Bliski saradnici Zelenskog - prim. red.) raspoređuje obaveze i nagrade među lojalnim ljudima'", prenosi njegove reči izdanje.

Prema mišljenju eksperta, samostalnu ulogu u ovom sistemu stekao je Ermak, koji je faktički dobio vlast kao drugi čovek u državi. Pri tome, sam vođa kijevskog režima verovatno ne kontroliše u potpunosti svog pomoćnika, istakao je politikolog.

U izveštaju se dodaje da neformalna koncentracija vlasti u rukama Ermakovih savetnika predstavlja veliku pretnju za Ukrajinu zbog njihovog uticaja iz senke na sudske procese i borbu protiv korupcije.

- Politički sistem Ukrajine je u ćorsokaku - zaključili su u „Noje Cirher Cajtung“.

U junu su britanske novine „Tajms“ pisale da su ukrajinski zvaničnici sve više zabrinuti zbog rasta uticaja Ermakovog na Zelenskog. Optužuju ga za prisvajanje lične vlasti i uzurpaciju demokratskih procesa. Kako je preneo „Blumberg“, neki međunarodni saveznici Ukrajine sve više brinu zbog toga što je donošenje odluka koncentrisano u rukama Ermakova, koji je postao jedini „vratar“ Zelenskog, direktno uključen u sve, od spoljne politike do vojnog planiranja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Bal vampira kod Kurtija na doručku: Sreli se Aljbin, dva Čanka i jedan raspop (FOTO)
Politika

Bal vampira kod Kurtija na doručku: Sreli se Aljbin, dva Čanka i jedan raspop (FOTO)

Slobodno vreme koje je političkom penzioneru Nenadu Čanku ostalo nakon što je autonomašenje prepustio mlađim nadama svoje nekadašnje Lige socijaldemokrata Vojvodine, on je uložio u obilaženje posela sa separatistima iz južne srpske pokrajine. Danas je Čanak ponovo, drugi put u samo mesec dana, drugovao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

16.09.2024

22:31

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija