• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.09.2024

00:15

CIA agent doživeo šok zbog Ukrajine! Kada je video šta rade... Ovo se kosi sa zdravim razumom, sve su ih poslali pravo u klanicu!

Reuters/Društvene Mreže

Vesti

CIA agent doživeo šok zbog Ukrajine! Kada je video šta rade... Ovo se kosi sa zdravim razumom, sve su ih poslali pravo u klanicu!

Podeli vest

Ukrajinska vojska preduzima očajničke i ishitrene korake u pokušaju da nadoknadi velike gubitke vojnika, što loše utiče na kvalitet vojne obuke regruta, izjavio je bivši analitičar CIA Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal „Judžing Fridom“.

- Na internetu postoji mnogo različitih snimaka na kojima ukrajinski regruteri hvataju ljude, tuku ih i guraju u vozila kako bi ih poslali na 'vojnu obuku'. Tim momcima će biti sreća ako dobiju bar dve nedelje obuke pre nego što ih bace na front. Ali to nije vojna obuka — to je samo savladavanje osnovnih radnji - rekao je Džonson.

Prema njegovom mišljenju, nijedan broj brzo obučenih regruta neće moći nadoknaditi nedostatak vojnika OSU usled brojnih gubitaka i slučajeva dezerterstva.

- Treba uzeti u obzir i broj dezertera, kao i poginulih. Tako da nije važno koliko će ljudi OSU još uspeti da regrutuje — gubici od ovih faktora će samo nastaviti da smanjuju ukupni broj ukrajinskih snaga, a ne da ih povećavaju - zaključio je on.

Zakon o pojačanoj mobilizaciji u Ukrajini stupio je na snagu 18. maja. Dokument obavezuje sve vojno obavezne da u roku od 60 dana od stupanja na snagu ažuriraju svoje podatke u vojnom registru. Za to je potrebno da lično dođu u vojni registar ili da se registruju u „elektronskom kabinetu regruta“. Poziv će se smatrati uručenim, čak i ako ga regrut nije lično video: datumom „uručenja“ smatraće se datum kada je u dokumentu postavljen pečat o nemogućnosti ličnog uručenja.

U zakonskom tekstu je navedeno da vojno obavezni moraju stalno nositi vojnu knjižicu sa sobom i pokazati je na prvi zahtev službenika vojnog registra ili policije. Izbegavačima može biti oduzeto pravo upravljanja vozilom. U tekstu dokumenta nisu navedeni rokovi demobilizacije. Ova odredba je izbačena iz dokumenta, što je izazvalo negodovanje kod dela poslanika.

Prošle nedelje je TV kanal CNN izvestio o ozbiljnom problemu dezerterstva u ukrajinskoj vojsci. Navodi se da je situacija posebno katastrofalna među jedinicama u oblasti Krasnoarmejska i na drugim tačkama istočnog fronta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!
Društvo

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!

Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta ukoliko kupuju proizvode na akciji „Najbolja cena“ Beograd, 16. septembar – u poslednje tri nedelje, broj maloprodajnih objekata širom Srbije, u okviru akcije “Najbolja cena”, značajno je porastao, a ono što je najvažnije da građani danas troše četvrtinu manje novca u svojim budžetima za iste proizvode nego pre početka akcije, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović

16.09.2024

19:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija