• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.09.2024

08:40

(VIDEO) Razaranje! Ukrajinci na drugom kraju sveta napali Ruse! Udar izvršen na vojnu bazu, objavljen ekskluzivan snimak!

Reuters

Vesti

(VIDEO) Razaranje! Ukrajinci na drugom kraju sveta napali Ruse! Udar izvršen na vojnu bazu, objavljen ekskluzivan snimak!

Podeli vest

Borci Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine (GUR) iz grupe „Hemičar” napali su u nedelju ujutru rusku vojnu bazu u Siriji na jugoistočnoj periferiji Alepa, preneo je danas Kijev post, pozivajući se na izvore u vojnoj obaveštajnoj službi.

U ovoj bazi, ruske trupe su proizvodile i testirale jurišne bespilotne letelice. Osim toga, napadnutu bazu Rusi su koristili za proizvodnju "kamufliranih improvizovanih eksplozivnih naprava", čije su bojeve glave bile uskladištene na poziciji koju su napale specijalne snage GUR-a.

Ekskluzivni video, koji je snimio ukrajinski obaveštajac, prikazuje simbole ukrajinske vojne obaveštajne službe u blizini ruske baze. Ubrzo na ruskom objektu dolazi do eksplozije, praćene detonacijom municije. Na snimku se takođe vidi eksploziv koji je prethodno bio postavljen u bazu.

Prema izvorima Kijev Posta u specijalnoj službi, grupa „Hemičar” je krajem jula 2024. izvela još jedan sveobuhvatan napad na položaje ruskih snaga u Siriji, a meta napada bila je ruska vojna oprema na aerodromu Kuvejres istočno od Alepa.

Ruska intervencija u oružanom sukobu u Siriji 2015. godine, prvobitno usmerena na podršku režimu predsednika Bašara el Asada tokom građanskog rata, dovela je do stalnog razmeštanja hiljada ruskih vojnika tamo, navodi kijevski list.

Prošle jeseni, Moskva je prerasporedila neke trupe i opremu iz Sirije na bojno polje u Ukrajini, a u Siriji je stvorena mreža centara za regrutovanje sirijskih plaćenika za rat u Ukrajini.

Njima se izdaju ruski pasoši, a zatim se priključuju Oružanim snagama Rusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Delegacija Srbije na sastancima tokom seminara PS NATO ukazala na teror Prištine nad Srbima sa ciljem sprovođenja politike etničkog čišćenja!
Politika

Delegacija Srbije na sastancima tokom seminara PS NATO ukazala na teror Prištine nad Srbima sa ciljem sprovođenja politike etničkog čišćenja!

Delegacija Skupštine Srbije, koja učestvuje na 106. Rouz-Rot seminaru Parlamentarne skupštine (PS) NATO u Varšavi, ukazala je na sastanku sa potpredsednikom PS NATO Markosom de Vaskonselosom (Portugalija) i šefom portugalske delegacije u PS NATO Hugom Olivijerom na nasilje i teror koji Priština gotovo svakodnevno sprovodi nad srpskim narodom na KiM, sa ciljem proterivanju Srba sa KiM i sprovođenja politike etničkog čišćenja.

17.09.2024

10:43

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija