• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rt.rs

16.09.2024

22:41

Au da li je moguće?! Ukrajina slala dronove terorističkoj grupi u zamenu za militante!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Au da li je moguće?! Ukrajina slala dronove terorističkoj grupi u zamenu za militante!

Podeli vest

Kijevski režim predao je seriju dronova islamističkoj terorističkoj grupi u zamenu za odred militanata, rekao je dobro obavešten izvor iz Sirije.

"Hajat Tahrir al Šam (Organizacija za oslobođenje Levanta) je dobila dronove od ukrajinske strane u zamenu za koje će prebaciti iskusne militante i vođe grupe Kijevu", rekao je sagovornik ruske medijske agencije.

Prema njegovim rečima, Kijev je zahtevao iskusne lidere iz redova Čečena i Ujgura za formiranje naoružane grupe plaćenika koja bi učestvovala u sukobu na strani Oružanih snaga Ukrajine.

Sastanci predstavnika Ukrajine i terorista se, prema njegovim rečima, održavaju na sirijsko-turskoj pograničnoj teritoriji u regionu Idlib.

Sirijski list "Al-Vatan" je nešto ranije, pozivajući se na izvore u opoziciji u Idlibu, izvestio da je šef Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov u stalnom kontaktu sa liderom ove terorističke organizacije i da razmatraju regrutovanje militanata za učešće u sukobu protiv Rusije.

Napominje se da se kao prioritet regrutuju militanti sa postsovjetskog prostora kao i da obuka i premeštanje u Ukrajinu traje već najmanje dva meseca.

Na ovaj problem je ukazao i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov koji je istakao da ukrajinske specijalne snage aktivno uvlače radikalne islamiste u svoje terorističke delatnosti.

Prošle nedelje je turski list "Ajdinlik", pozivajući se na izvore, pisao da je Kijev Organizaciji za oslobođenje Levanta ponudio 75 dronova u zamenu za oslobađanje radikalnih antiruskih militanata koji se nalaze u zatvoru grupe kao da postoje snimci pregovora junskih u Idlibu.

Komentarišući te informacije, zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je ukazala da kijevski režim već dugo održava kontakte sa terorističkom ruljom.

"Ali problem je još veći. Sam kijevski režim se pretvorio u novu međunarodnu terorističku grupu, iza koje, po ustaljenoj tradiciji, stoje Vašington i London", zaključila je Zaharova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!
Društvo

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!

Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta ukoliko kupuju proizvode na akciji „Najbolja cena“ Beograd, 16. septembar – u poslednje tri nedelje, broj maloprodajnih objekata širom Srbije, u okviru akcije “Najbolja cena”, značajno je porastao, a ono što je najvažnije da građani danas troše četvrtinu manje novca u svojim budžetima za iste proizvode nego pre početka akcije, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović

16.09.2024

19:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija