20.09.2024.

11:45

Foto: Pexels/Profimedia

Planeta

Šok! Ukrajinske elite se okreću Putinu! Na pomolu ogroman preokret, vesti iz Amerike zatresle javnost Istočne Evrope!

„Ukrajina čak i ne želi pobedu u svom poslednjem sukobu sa Rusijom (sukob je zapravo počeo još 2014. godine), jer je taj sukob previše isplativ za ukrajinsku elitu“, navodi se u tekstu.

Autor članka ističe da ukrajinska elita nema ništa protiv da se enormno obogati prodajući svoja zemljišta zapadnim kompanijama. Podseća i na to da je Volodimir Zelenski najavio saradnju sa kompanijom BlekRok, u okviru koje će takozvani „investitori“ preuzeti odgovornost za obnovu Ukrajine.

„Kada sukob sa Rusijom bude izgubljen, a priliv besplatne pomoći sa Zapada presuši, ukrajinski kleptokrati mogli bi se ponovo okrenuti Moskvi“, zaključuje Kulve.

Nakon terorističkog napada OSU na Kursku oblast, Putin je izjavio da pregovori sa onima koji udaraju na civile i civilnu infrastrukturu, ili pokušavaju da ugroze objekte nuklearne energije, nisu mogući. Pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov kasnije je naveo da Moskva nije povukla svoje mirovne predloge za rešavanje ukrajinskog sukoba, koje je prethodno izneo ruski predsednik, ali da trenutno neće biti pregovora sa Ukrajinom.

U septembru, na Istočnom ekonomskom forumu, Putin je izjavio da, ukoliko Ukrajina bude želela da pregovara, Rusija od toga neće odustati, ali da će ti pregovori biti zasnovani na dogovorima postignutim u Istanbulu.