• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.09.2024

14:10

(VIDEO) Novi rat izbija?! Šokantan snimak na kineskoj televiziji! Vojska spremna za invaziju, velika histerija u američkim medijima!

printscreen

Vesti

(VIDEO) Novi rat izbija?! Šokantan snimak na kineskoj televiziji! Vojska spremna za invaziju, velika histerija u američkim medijima!

Podeli vest

Kako bi mogla da izgleda kineska invazija na Tajvan? Upravo ovom temom bavili su se kineski državni mediji u novoj dokumentarnoj seriji. Reč je o šest epizoda, po 20 minuta, dokumentarnog filma pod nazivom Kvenčing, koji se emituje na Centralnoj kineskoj televiziji.

Dokumentarac prikazuje demonstracijuz vojne moći, uključujući operacije s bespilotnim letelicama, raketne vežbe i elektronsko ratovanje, kao deo simulirane velike vojne ofanzive na odbranu Tajvana, prenosi Njuzvik.

U dokumentarcu se prikazuje i kineski vojnik koji izražava žaljenje zbog razdvajanja Kine i Tajvana, govoreći o svojoj težnji za nacionalnim ujedinjenjem. Ova tema često se ponavlja u kineskim državnim medijima.

Dokumentarac istražuje kako bi Narodnooslobodilačka vojska Kine koristila dronove i helikoptere za premeštanje trupa na ostrvo. Prikazuju se i scene žestokog otpora tajvanskih snaga, opremljenih prenosnim protivvazdušnim projektilima, sličnim onima koje isporučuju Sjedinjene Američke Države.

„Kako se prenosivo protivvazdušno naoružanje sve više koristi na ratištima, helikopteri se suočavaju sa značajnim pretnjama od nadolazeće vatre“, rekao je jedan kineski oficir u emisiji, prenosi Njuzvik.

Ministarstvo spoljnih poslova Kine nije komentarisalo ovaj kontroverzni televizijski materijal.

Podsetimo, Kina je poslednjih godina značajno pojačala vojne aktivnosti u blizini Tajvana, vršeći pritisak na vlasti ostrva, uključujući i kineske avione koji prelaze srednju liniju, de fakto granicu između suseda u Tajvanskom moreuzu.

Kineske ratne igre su postale obimnije i intenzivnije, a broj vežbi se povećao nakon inauguracije tajvanskog predsednika Laja Čing-tea u maju, kojeg Peking smatra „separatistom“.

Bonni Glejzer, direktorka programa za Indo-pacifički region pri nemačkom Maršalovom fondu u Sjedinjenim Državama, izjavila je za Njuzvik da kroz Kvenčing Peking želi projicirati čvrst stav o Tajvanu.

„Komunistička partija Kine želi pokazati da je odlučna da brani suverenitet nacije, posebno u trenutku kada je vlast na Tajvanu preuzeo novi lider, koji naglašava da je Tajvan nezavisna suverena država, koja nije podređena Kini“, rekla je Glejzer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Prebacivanje klime sa hladnog na toplo, nemoguća misija! Majstor otkriva "caku"
Društvo

Prebacivanje klime sa hladnog na toplo, nemoguća misija! Majstor otkriva "caku"

Posle visokih temperatura, nastupile su niske temperature za koje naši organizmi nisu bili spremni. S obzirom na to da još uvek nije počela grejna sezona mnogi su posegli za brzim rešenjem kako bi zagrejali svoj životni prostor. Posle visokih temperatura, nastupile su niske temperature za koje naši organizmi nisu bili spremni. S obzirom na to da još uvek nije počela grejna sezona mnogi su posegli za brzim rešenjem kako bi zagrejali svoj životni prostor.

18.09.2024

15:08

TV

Britanska služba MI6 planira da ubije Vulina?! Spremni su i na fizičku likvidaciju, a ne samo političku! (VIDEO)
Live TV

Britanska služba MI6 planira da ubije Vulina?! Spremni su i na fizičku likvidaciju, a ne samo političku! (VIDEO)

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, koji je najproruskiji političar na Balkanu, mora da snosi posledice za svoje proruske stavove, tvrdi albanski portal "Insajderi". Oni tvrde da britanska služba MI6 planira da njega smeni. Ove navode za Informer su u "Info jutru" komentarisali penzionisani pukovnik Kontraobaveštajne službe (KOS) Ljuban Karan, profesor dr Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije i Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku.

18.09.2024

10:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija