19.09.2024.

07:10

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Hitno! Rusija stavila najrazornije oružje na planeti u stanje visoke spremnosti! Ruski admiral se oglasio i ulio strah u kosti svima!

- Naravno, najviši nivo pripreme. Ja sam direktno uključen u upravljanje ovim snagama i vidim kako ove zadatke rešavaju brodovi. Treba napomenuti da su ovo savremeni brodovi. To je potpuno drugačiji nivo tehnike. Oružje koje, pre svega, ima izuzetnu tehničku pouzdanost. O spremnosti za upotrebu oružja čak i ne govorim — izuzetno visoka - prenosi reči Mojsijeva Ministarstvo odbrane.

Kako je Mojsijev naglasio na svečanoj ceremoniji, čiji je video objavilo ministarstvo, 25. divizija podmornica već 50 godina koristi najsloženije sisteme koje je čovečanstvo stvorilo — atomske podmorničke krstarice, „naoružane najmoćnijim i najrazornijim oružjem“. Upravo ono, prema rečima glavnokomandujućeg, obezbeđuje bezbednost.

Mojsijev je uručio Orden Nahimova jedinici strateških atomskih podmorničkih raketnih krstarica Tihookeanske flote. Svečana ceremonija održana je juče u stalnoj bazi na Kamčatki. Jedinica je dobila orden ukazom predsednika Rusije od 10. maja 2024. godine za zasluge u jačanju odbrambene sposobnosti zemlje, visoke rezultate u borbenoj obuci, hrabrost i požrtvovanost.

U skladu sa vojnim ritualom, Mojsijev je prikačio Orden Nahimova i ordenovsku lentu na zastavu jedinice tokom zajedničkog postrojavanja posada atomskih podmorničkih krstarica. On je istakao da Orden Nahimova predstavlja ne samo slavnu istoriju Ratne mornarice Rusije, već i kontinuitet generacija.

Trenutna generacija mornara-podmorničara, prema njegovim rečima, dostojno nastavlja pobedničke tradicije koje su postavili preci, koji su tukli neprijatelja na morima tokom uspostavljanja Ruske države, kao i oni koji su dali veliki doprinos u porazu nemačko-fašističkih trupa tokom Velikog otadžbinskog rata.