28.09.2024.

14:46

Foto: Reuters

Planeta

Melonijeva brutalno o situaciji na Bliskom Istoku! Situacija je dramatična!

"Iako je situacija dramatična, stanje naših državljana, vojnog osoblja i civila prisutnih na libanskoj teritoriji ne pokazuje promene u odnosu na proteklih nekoliko dana", navodi se u saopštenju iz kabineta italijanske premijerke, prenosi ANSA.

Melonijeva je u proteklih nekoliko sati bila u telefonskom kontaktu sa potpredsednikom italijanske vlade i ministrom spoljnih poslova Antoniom Tajanijem, ministrom odbrane Gvidom Krozetom i državnim sekretarom u kabinetu Alfredom Mantovanom i razgovarala sa njima o najnovijem razvoju situacije u Libanu, saopšteno je iz kabineta premijerke.

Ranije danas izraelska vojska (IDF) saopštila da je vođa libanske militantne grupe Hezbolah, Hasan Nasralah, ubijen u jučerašnjem vazdušnom udaru na Bejrut.

U saopštenju IDF se navodi da je osim Nasralaha ubijen i komandant Južnog fronta Hezbolaha, Ali Karaki, kao i drugi zapovednici te grupe.

U međuvremenu, vrhovni vođa Irana, ajatolah Hamnei, pozvao je danas muslimane da svim sredstvima pruže podršku Libanu i libanskoj grupi Hezbolah u sukobima sa Izraelom.

"Sudbinu ovog regiona odrediće snage otpora, sa Hezbolahom na čelu", rekao je Hamnei nakon što je izraelska vojska saopštila da je ubila lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha, preneo je ranije Rojters.