30.09.2024.

15:10

Foto: Reuters

Planeta

Panika! Kreće desant?! Rusi naoružali nuklearku i čekaju trupe Zelenskog! Moskva spremna za ludački čin kijevskog režima!

- To je naš posao. Obavljamo ga efikasno. Svako radi svoj posao. Naša protivvazdušna odbrana je danas u potpunosti operativna. Međutim, naravno, još uvek nismo potpuno zaštićeni od granata, jer protivnik, nažalost, napada iz pravca Marganca i Nikopolja - rekao je on za Sputnjik.

Prema rečima Balickog, dve stvari su sigurne.

- Prvo je da taj objekat ne može da zauzme protivnik, ako govorimo o desantu preko reke i nekoj vrsti desanta. Spremni smo za to. Drugo je to da sa sigurnošću mogu da kažem da u potpunosti osiguravamo nuklearnu bezbednost tog objekta. Danas nema nuklearne pretnje, reaktori su ugašeni -istakao je gubernator.

Zaporoška nuklearna elektrana nalazi se na levoj obali Dnjepra pored grada Energodara. To je najveća nuklearna elektrana u Evropi po broju blokova i utvrđenog kapaciteta. Stanica ima šest energetskih blokova snage po jedan gigavat. U oktobru 2022. godine nuklearna elektrana prešla je u ruke Rusije.

Svi agregati stanice trenutno su u režimu „hladnog gašenja“ i ne proizvode struju.