03.10.2024.

00:00

Foto: Shutterstock, Reuters, EPA

Planeta

Šok! Rusi otkrili šta će sada biti sa Bliskim istokom! Ekspert najavio neočekivan scenario: Znaju mu lokaciju, on je meta...

- Strane će razmeniti raketno-avijacijske udare, i na tome će, po mom mišljenju, doći do stabilizacije situacije - rekao je sagovornik.

Prema rečima eksperta, Izrael ima tačne podatke o lokaciji duhovnog lidera Irana, ajatolaha Alija Hameneija.

- Zbog toga postoje svi razlozi da se veruje da je lokacija Hameneija jedan od prioritetnih ciljeva prilikom udara na Iran. Od njega mnogo toga zavisi. Ako njega ne bude, ne zna se kako će se situacija razvijati u zemlji - primetio je Hodarenok.

Iran je 1. oktobra po drugi put u istoriji izložio Izrael masovnom raketnom napadu, nazvavši ga činom samoodbrane. Izraelska vojska tvrdi da je ispaljeno oko 180 balističkih raketa, od kojih je većina presretnuta. Iranci tvrde da su rakete pogodile vojne objekte, Izraelci navode da je šteta minimalna i da nijedan građanin zemlje nije stradao.

Načelnik generalštaba Cahal Gerci Halevi izjavio je da odluka o odmazdi sada ostaje na Izraelu. Iran je, pak, upozorio Izrael na dalju agresiju, naglasivši da će, ako se provokacije ponove, odgovor Irana biti još snažniji.