• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.10.2024

14:10

(VIDEO) Krv se lije Libanom, počela žestoka bitka! Mrtvi i ranjeni Izraelci na sve strane, Hezbolah rešio da pokaže zube!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Krv se lije Libanom, počela žestoka bitka! Mrtvi i ranjeni Izraelci na sve strane, Hezbolah rešio da pokaže zube!

Podeli vest

Borci libanskog šiitskog pokreta "Hezbolah" sukobili su se sa vojnicima Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) u pograničnom naselju Marun al-Ras, saopštila je organizacija na svom Telegram kanalu.

"Islamski otpor učestvuje u sukobima sa izraelskim neprijateljskim vojnicima, koji su prodrli u grad Marun al-Ras sa istočne strane, usled čega su nastali ozbiljni gubici u njihovim redovima, a borbe se i dalje nastavljaju", navodi "Hezbolah" u svom saopštenju.

Prema navodima ratnih dopisnika sa Telegrama, u sukobima je uništeno oko 20 pripadnika izraelske vojske, a mnogi ranjeni su helikopterima prebačeni u izraelske bolnice.

 

 

Danas je ovaj pokret prvi put od objave izraelske kopnene operacije u Libanu saopštio da su stupili u borbu sa pešadijom izraelske vojske u blizini naselja Odaise na jugu zemlje.

U noći između ponedeljka i utorka, Izraelske odbrambene snage (IDF) pokrenule su kopnenu operaciju na teritoriji susedne države, tvrdeći da će ona biti "ograničenog" karaktera.

Od prošle nedelje, izraelske vazdušne snage izvode masovne udare na ciljeve pokreta "Hezbolah" u raznim delovima Libana. Prema podacima libanskog državnog kriznog centra, broj žrtava dostigao je 1.873 do večeri 1. oktobra.

Prošle nedelje, nekoliko preciznih vazdušnih napada na Bejrut eliminisalo je visoko rangirane komandante "Hezbolaha", uključujući generalnog sekretara Hasana Nasralu.

Izraelska vojska izvestila je o udarima na nekoliko hiljada ciljeva. Posmatrači primećuju da Izrael nije napadao "Hezbolah" sa ovakvim intenzitetom od Drugog libanskog rata 2006. godine.

Više od 90.000 ljudi već je bilo primorano da napusti svoje domove u južnom Libanu zbog eskalacije sukoba, navodi se u izveštaju Ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarnih pitanja.

S druge strane, "Hezbolah" uzvraća raketnim udarima, pretežno na sever Izraela, pri čemu je domet njihovih raketa značajno povećan poslednjih dana. Svakodnevno se beleže desetine raketnih napada na izraelska naselja, a u pojedinim slučajevima rakete pogađaju stambene objekte, što rezultira povredama među civilima.

Izraelska vojska i dalje nastavlja operacije, dok je međunarodna zajednica izrazila zabrinutost zbog dalje eskalacije i humanitarne krize u regionu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija