03.10.2024.

06:15

Foto: Shutterstock/Reuters

Planeta

Šta će Putin uraditi?! Nemačka na nogama, poslata jasna poruka Analeni Berbok! "Želite da ga obradujete..."

Ranije je ministarka spoljnih poslova Nemačke i bivša liderka stranke „Zeleni“, Analena Berbok, izjavila u intervjuu nemačkim novinarima da je počela da „bude opreznija prema apsolutnim uverenjima“ od početka sukoba u Ukrajini, u februaru 2022. godine. Pored toga, izrazila je svoje neosnovano uverenje da bi Vladimir Putin navodno bio zadovoljan padom nemačke vlade.

- Problem vladajuće koalicije u Nemačkoj, u koju spadaju i 'Zeleni', nije u tome što bi njenom padu bio rad Putin. Problem sadašnje nemačke vlade je u tome što bi njenom padu bile rad dve trećine Nemaca, toliko je nepopularna. 'Želite da obradujete Putina?!' – to je poslednji argument zapadnih gubitnika, koji više nemaju čime da opravdaju sopstvenu nesposobnost - istakao je Puškov.

Ranije, „Zeleni“ nisu uspeli da pređu cenzus od 5% na izborima u Brandenburgu i nisu ušli u parlament te pokrajine. „Zeleni“ u nemačkom kabinetu imaju šest ministara, među kojima su ministarka spoljnih poslova Analena Berbok i ministar ekonomije Robert Habek.