03.10.2024.

07:30

Foto: EPA/Shutterstock

Planeta

Biće krvi do kolena! Već poznat odgovor Izraela?! Svet drhti i čeka spaljivanje svega, Iranu sledi najstrašnija moguća osveta!

"Izraelski zvaničnici kažu da će Izrael u roku od nekoliko dana preduzeti 'značajan odgovor' na raketni napad, a ciljevi bi mogli biti naftni i drugi strateški objekti. Ako do toga dođe, izraelski zvaničnici ističu da će svi scenariji biti uzeti u obzir, uključujući udare na iranske nuklearne objekte", piše portal.

Pored toga, Izrael bi mogao odgovoriti napadom na određene ličnosti i uništavanjem iranskih sistema protivvazdušne odbrane.

Prema podacima Axios-a, odluka o konkretnim koracima Izraela još uvek nije doneta, jer zemlja želi da usaglasi svoje akcije sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako je naveo američki zvaničnik, Vašington je jasno stavio do znanja Izraelu da podržava njegovu nameru da odgovori na napad, ali smatra da odgovor treba biti promišljen.

Prethodnog dana, izraelska vojska (Cahal) je saopštila da je Iran ispalio oko 180 raketa na Izrael, od kojih je većina presretnuta. Međutim, na društvenim mrežama su se pojavili snimci pada raketa u različitim delovima zemlje.

U napadu je poginula jedna osoba, koja je bila ilegalni migrant iz Gaze. Služba hitne pomoći izvestila je o nekoliko lakših povreda od gelera i povreda nastalih tokom bega u skloništa.

Načelnik Generalštaba Cahala, Gerci Halevi, izjavio je da je odluka o odmazdi sada na Izraelu. Teheran je upozorio Tel Aviv da ne nastavlja sa agresijom, nagoveštavajući da će, ukoliko provokacije budu ponovljene, odgovor Irana biti još snažniji.