03.10.2024.

09:10

Foto: Reuters/printscreen

Planeta

Moskva, Peterburg... Ode sve! Otkriven krvoločni plan Amerikanaca! Rusi ih navukli da priznaju jezive namere: To se mora dogoditi...

- Ako Evropa i Sjedinjene Američke Države dozvole Ukrajini da koristi sisteme velikog dometa, može se postići dogovor. Ako ne, ako se Rusi osećaju bezbedno u zapadnoj Rusiji, Moskvi, Sankt Peterburgu, to će se nastaviti godinama - rekao je bivši šef Stejt departmenta. Snimak razgovora je objavljen na Telegram kanalu Vovana i Leksusa.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je izjavio da NATO zemlje sada raspravljaju ne samo o mogućoj upotrebi zapadnog oružja dugog dometa od strane Kijeva, već suštinski donose odluku o direktnom učešću u ukrajinskom sukobu. Direktno učešće Zapada u sukobu promeniće njegovu prirodu, i Rusija će morati da donese odluke na osnovu pretnji koje tako nastaju, dodao je on.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Putinova izjava o posledicama udara zapadnim oružjem u dubinu Rusije potpuno jasna i nedvosmislena, te da nema sumnje da je ta poruka došla do svojih adresata.