Autor: Informer.rs

05.10.2024.

20:00

Foto: Reuters/printscreen

Planeta

Izrael sprema žestoku osvetu! Očekuje se i podrška Amerike!

Izraelska državna novinska agencija KAN javlja da izraelska vojska priprema "veliku i tešku odmazdu" protiv Irana.

"Vojska planira značajan odgovor na iranski raketni napad, koji, iako nije izazvao značajnu štetu, ne može ostati bez odgovora. Vojska se sprema za žestok napad", prenosi KAN.

U izveštaju se navodi i da Izrael očekuje podršku drugih zemalja u koaliciji protiv Irana, kao i nastavak međunarodne koordinacije. Dodaje se da izraelski saveznici, uključujući SAD, vide Iran kao zajedničku pretnju.

Shodno tome, očekuje se da će komandant američke Centralne komande general Majkl Kurila posetiti Izrael ove nedelje kako bi razgovarali o zajedničkim strategijama.

A izraelski list Haaretz piše da Izrael planira vojnu kampanju velikih razmera protiv Irana, a istovremeno se priprema za moguće nove raketne napade iz Teherana kao odgovor na očekivanu izraelsku odmazdu. Isti list piše da Izrael istovremeno priprema akciju protiv Irana, ali i pojačava svoje napade na Gazu.

List Iedioth Ahronoth takođe izveštava da su se evropski zvaničnici sastali sa izraelskim odbrambenim zvaničnicima u Tel Avivu kako bi koordinirali vojni odgovor protiv Irana.