07.10.2024.

21:10

Foto: printscreen/RT

Planeta

(VIDEO) Zapad sluša i ne veruje šta čuje! Putin "progovorio" na engleskom, ovo je poručio sadašnjim neprijateljima - nisu hteli da ga slušaju!

Projekat "Putin govori" oslanja se na njegova glavna obraćanja iz tri perioda. Prvi se odnosi na njegove prve godine na vlasti, kada je Putin tražio bliže odnose sa Zapadom, koji je opisao kao partnera protiv zajedničkih pretnji poput terorizma. Ovo se završilo njegovim govorom 2007. na Međunarodnoj bezbednosnoj konferenciji u Minhenu, gde je izneo pritužbe Moskve na zapadni unilateralizam.

Period "hladnog mira" trajao je do 2014. godine, kada su SAD i njihovi saveznici otvoreno podržali oružani udar u Kijevu i promovisali novu antirusku vladu. Danas Moskva poziva na rušenje zapadne hegemonije i udružila se sa ključnim državama Globalnog juga kako bi uvela novo doba multipolarnosti, za koje veruje da će biti pravednije i stabilnije od prethodnog aranžmana kojim dominiraju SAD.

Slušajte šta je Putin godinama govorio o ruskim brigama, zahtevima i težnjama – direktno iz njegovih usta. Ovaj put na engleskom.