08.10.2024.

06:15

Foto: Reuters/printscreen

Planeta

Uzbuna! Počinje brutalno spaljivanje Rusije! Čak 261 objekat na meti: Medij objavili stravične vesti, sve će goreti....

Ova analiza dolazi u trenutku kada Zapad ozbiljno razmatra mogućnost da Ukrajini omogući korišćenje sofisticiranih projektila poput britanskog "Storm Shadow-a" i američkog "Atacms-a", poznatih po preciznosti i sposobnosti da pogađaju ciljeve na velikim udaljenostima. Ovi projektili bi omogućili ukrajinskim snagama da ciljno deluju daleko izvan trenutnih linija fronta.

Analitičari ISW-a, na koje se Der Spiegel poziva, navode da bi udari bili usmereni na ključne tačke ruske vojne infrastrukture, uključujući skladišta oružja i stalne baze ruske vojske.

Ti vojni objekti se nalaze duboko unutar teritorije Rusije, što ih čini strateškim za održavanje vojne operativnosti Rusije i snabdevanje ruskih trupa na frontu.

Uništavanje tih objekata, kako se navodi u analizi, moglo bi imati ozbiljne posledice po ruske vojne operacije.

Prema izveštaju, napadi bi značajno otežali rusku vojnu logistiku, komplikovali raspoređivanje trupa i premeštanje opreme, a ruska vojska bi mogla ostati bez ključnih zaliha u kritičnim trenucima sukoba.

Britanski projektili "Storm Shadow", koje je Ujedinjeno Kraljevstvo već isporučilo Ukrajini, zajedno sa američkim "Atacms-om", koji bi uskoro mogao stići, poseduju dovoljan domet da gađaju ciljeve duboko u Rusiji. Ovi sistemi naoružanja omogućavaju Ukrajini da precizno pogađa strateške vojne objekte, čime bi dodatno otežali sposobnost ruskih snaga da se konsoliduju ili odgovore na napade sa sigurnih pozicija unutar zemlje.