11.10.2024.

20:56

Foto: Shutterstock/Reuters

Planeta

Konačno! Svet je ovo čekao! Zelenski najavio otkrivanje dokumenta koji je dugo skrivan! Mesecima su radili na njemu, sada je došlo vreme...

- Razumevši sve stavove partnera i sve realne mogućnosti za Ukrajinu, ojačaćemo naš plan pobede i učiniti našu strategiju javno dostupnom. Važno je da svaka osoba u našoj zemlji razume perspektivu - rekao je Zelenski.

Pored toga, lider Kijevskog režima je naveo da očekuje izveštaj od svog tima u Vašingtonu koji se bavi vojnim i vojno-političkim detaljima plana.

Podsećamo, Zelenski se u septembru sastao sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom, tražeći dozvolu za upotrebu zapadnih dalekometnih raketa za napade na teritoriju Rusije, ali Bela kuća nije promenila stav i nije dozvolila Kijevu korišćenje tog oružja. Kako piše Politico, Bajden i njegovi savetnici nisu uvereni u uspeh Zelenskog "plana pobede" u sukobu sa Rusijom.

Zelenski je ranije izjavio da je tokom posete SAD-u razgovarao sa svim ključnim zapadnim liderima i tvrdio da je u Vašingtonu "urađeno sve što je moguće" da se Ukrajina ojača.