19.10.2024.

23:50

Foto: Tviter

Planeta

Šta ovi rade?! Evropa šokirana čudnim ponašanjem Zelenskog i ekipe! Nigde i nikada ovo nije viđeno! "Nemoj da se zavaravamo..."

- Već mi je dugo čudno da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski (što donekle i mogu da razumem) i Zapad govore o tome kako će Ukrajina diktirati uslove mira. Da li ste ikada negde videli da gubitnik diktira uslove? Ne, diktiraće ih onaj ko je pobedio, a to je, nažalost, Rusija. Nemojmo se zavaravati, upravo će ona diktirati uslove - rekao je bivši vojni zvaničnik.

Po mišljenju Šandora, Zapad već dugo obmanjuje sam sebe verujući da Ukrajina može postići bilo kakvu pobedu u sukobu s Rusijom.

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, 14. juna je naveo sledeće preduslove za rešavanje ukrajinskog konflikta: potpuno povlačenje OSU iz DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti; priznanje teritorijalnih realnosti zabeleženih u ruskom Ustavu; neutralan, vanblokovski, beznuklearni status Ukrajine; njena demilitarizacija i denacifikacija; obezbeđivanje prava, sloboda i interesa građana koji govore ruski jezik; kao i ukidanje svih antiruskih sankcija.